1. Ana Sayfa
  2. Benzer Kitaplar

Tepedeki Ev Hayranlarına 5 Kitap Önerisi

Tepedeki Ev Hayranlarına 5 Kitap Önerisi
0

Stephen King’den Neil Gaiman’a varan pek çok yazara ilham veren Shirley Jackson’ın bugün çağdaş edebiyat klasikleri arasında anılan Tepedeki Ev’i, dehşet ve deliliği anlatıyor.

Tepedeki Ev

Yazar: Shirley Jackson
Çevirmen: Dost Körpe
Yayınevi: Siren Yayınları
Sayfa Sayısı: 232

Çağdaş edebiyatın en gizemli yazarlarından birinden, Shirley Jackson’dan zamana meydan okuyan bir klasik: Tepedeki Ev. Sıradan hayatların ürkütücü yanlarına yönelik ilgisi, insan ruhunun kuytularına teklifsizce girebilmesi ve okurun zihnini kolayca yönlendirebilmesiyle tanınan Jackson, bu romanda korkunun temeline iniyor, zihnin tekinsiz koridorlarında yürüyor. Yürekteki karanlıklar ile ve en ham haliyle duygular, Shirley Jackson’ın ustaca anlatımıyla Tepedeki Ev’in temellerini atıyor ve insan psikolojisi, başlı başına bir dehşet unsuruna dönüşüyor. Algının tuzakları hafızanın yanıltıcılığıyla, geçmişin gölgeleriyle birleşiyor ve Tepedeki Ev, bu usta yazarın kaleminde adeta diriliyor, okurunu kendi dört duvarı arasına çekiyor.

Stephen King’den Neil Gaiman’a varan pek çok yazara ilham veren Shirley Jackson’ın bugün çağdaş edebiyat klasikleri arasında anılan Tepedeki Ev’i, dehşet ve deliliği anlatıyor.

“Tepedeki Ev’e adım atmak, bir delinin zihnine adım atmak gibi… Ürkmeye başlıyorsunuz.”
Stephen King

tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 1 – tepedeki ev scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 9

Biz Hep Şatoda Yaşadık

Yazar: Shirley Jackson
Çevirmen: Berrak Göçer
Yayınevi: Siren Yayınları
Sayfa Sayısı: 183

Dünyadan gizlenerek yaşayan iki kız kardeş ve gölgesini geçmişten bugüne, onların üzerine düşüren gizemli bir olay… Usta yazar Shirley Jackson, bu kısa ve mücevher misali pırıl pırıl romanda ters köşelerle örülü bir öykü anlatıyor, okura tuzaklar ve yanılsamalarla dolu bir zemin sunuyor. Biz Hep Şatoda Yaşadık, inişleri ve çıkışları, anlatımdaki mahir sıçrayışlarıyla Shirley Jackson’ın dehasını ortaya koyuyor; üstelik karşılaşacağınız en tuhaf ve cazip roman kahramanlarından biriyle, Merricat ile tanışmanızı sağlıyor. Merricat, onu mahvedecek hakikatlerin karşısında hayallerinin sayesinde dimdik duruyor, ne ki bazı hayaller, kabuslarla koyun koyuna uyuyor.

Bugün Stephen King’den Neil Gaiman’a değin pek çok çağdaş yazarın ilham kaynakları arasında andığı Shirley Jackson, Amerikan Gotiği’nin klasiklerinden sayılan Biz Hep Şatoda Yaşadık ile anlatıcı olarak ustalığını gözler önüne seriyor ve kız kardeşliğe dair unutulmayacak bir metne imza atıyor. Doğada hiçbir şey yoktan var olmuyor ve sarayların enkaza, hayallerin hezeyana dönmesi için bir an yetiyor; geriye kala kala biraz toz, belki biraz da kül kalıyor. En ölümcül zehirler, tıpkı en kuvvetli tılsımlar gibi insan yüreğinde büyüyor ve hiçbir yer, ama hiçbir yer insanın evi gibi olmuyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Biz Hep Şatoda Yaşadık Hayranlarına 17 Kitap Önerisi
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 2 – biz hep satoda yasadik 1 scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 10

Siyahlı Kadın

Yazar: Susan Hill
Çevirmen: Erhun Yücesoy
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 144

Noel arifesi gecesiydi. Arthur Kipps ve ailesi, şömine ateşinin başında toplanmış, hayalet hikâyeleri anlatarak eğleniyorlardı. Fakat bu eski geleneği canlandırmak için ısrar eden çocukların, Arthur’un herkesten gizlediği ve unutmaya çalıştığı trajik bir hikâyesi olduğundan haberleri yoktu.

Genç bir avukatken iş için İngiltere’nin ücra bir köşesine gönderilen Arthur Kipps, ıssız bataklıklar ortasındaki karanlık Eel Marsh Evi’nde geçirdiği korkunç günleri şimdiye dek kimseye anlatmadı. Ona kalsa anlatmak bir yana, yaşadıklarını anımsamak bile istemezdi ama zihninin derinliklerine sürgün ettiğini sandığı hikâye artık dile getirilmeyi talep ediyordu. Böylece Arthur, ruhunun kuytu köşelerine gizlenen şeytanları çıkarmak için Eel Marsh Evi’nin, evin yapayalnız ölen sahibi Alice Drablow’un ve onun korkunç sırrının hikâyesini yazmaya başladı.

Siyahlı Kadın, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill’in usta kaleminden Gotik edebiyatın   ölümsüzlüğüne şahitlik eden ürpertici, büyüleyici bir hayalet hikâyesi.

tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 3 – siyahli kadin scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 11

Hayalet Hikayesi

Yazar: Peter Straub
Çevirmen: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 675

Herkes bazen korkmuştur.

Herkes kalbinin etrafına sarılı soğuk bir el gibi hissetmiştir korkuyu.

Herkes korkmuştur.

Ama Hiç kimse, doğaüstü bir günaha karşı cevap arayan doğaüstü bir güç tarafından ziyaret edilen bir Hayalet Hikâyesi’ni yaşamak için karanlığın şeytani kalbinde mahkum olan Milburn’ün dehşete kapılmış kadın ve erkekleri kadar korkmamıştır.

“Dehşet çoğaldıkça çoğalıyor.”
Stephen King

“Şimdiye kadar okuduğum en korkutucu romanlardan biri… Straub çok iyi bir iş çıkarmış.”
Barbara Bannon, Publishers Weekly

“Okuduğum ilk gece kötü rüyalar görmeme neden oldu… Shirley Jackson’ın Perili Ev’inden bu yana türünün en iyi örneği.”
Peter S. Prescott, Newsweek

tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 4 – hayalet hikayesi scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 12

Yürek Burgusu

Yazar: Henry James
Çevirmen: Egemen Özkan
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 144

Üç kere Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen Henry James, İngiliz dilinin en önemli yazarlarından biri. Bir gotik eser olan Yürek Burgusu da ustaca kurgulanmış karakterleri ve uğursuz atmosferiyle, edebiyattaki en meşhur hayalet anlatılarından.

Genç bir mürebbiye iki çocuğa eğitim vermek için kırsaldaki bir konağa yerleşir. İki hayaletin, kendilerini göstermeye başlamasıyla konakta geçen mesut günler giderek daha tekinsiz bir hal alır. Çocukları bu korkunç görüntülerden korumaya çalışan mürebbiyeyse hayaletlerden daha korkunç bir gerçeklikle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu hayaletler mürebbiyenin sanrılarından mı ibarettir yoksa konak gerçekten lanetli midir?

“Son yüz senede yazılmış en iyi doğaüstü korku romanlarından biri.”
Stephen King

İlginizi Çekebilir: İthaki Yayınları – Karanlık Kitaplık

thumbnail
Önerilen Yazı
İthaki Yayınları Karanlık Kitaplık Dizisi
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 5 – yuren burgusu scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 13

Kafamdaki Hayaletler

Yazar: Paul Tremblay
Çevirmen: Zeliha Babayiğit
Yayınevi: Numen
Sayfa Sayısı: 280

The Bram Stoker Awards 2015, Romanda Üstün Başarı Ödülü

Şehrin kalabalığından uzakta bir aile, ailede iki kız, kızlardan birinde akut şizofreni belirtileri. İşini kaybettikten sonra yüzünü göğe çeviren Baba Barrett ile kafasındaki hayaletleri kovmak için düzenlenen bir şeytan çıkarma ayiniyle eski güzel günlerine dönmesi beklenen kızı Marjorie Barrett.

Ruhsal durumu kötüleşen Marjorie’ye yardımcı olmak için gerçekleştirilecek ayin, maddi durumu kötüleşen aileye yardımcı olmak için bir televizyon programına dönüşünce; oyun ile gerçek arasındaki sınır bulanıklaştığında, hâlâ gizemini koruyan bir son.

Beyaz ekranda fırtınalar estiren televizyon programının Barrett’lar için trajediyle sonlanmasından 15 yıl sonra geçmişin kaydını tutmak için evin küçük kızı Meredith Barrett’ın hatıralarına başvuran yazar Rachel Neville, derinlerden çıkardığı sırlarla birlikte kalkan tozdan boğulmadan kurtulabilecek mi?

“Korkuyu iliklerime kadar hissettim -ki beni korkutmak zordur.”
Stephen King

tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 6 – kafamdaki hayaletler scaled
tepedeki ev hayranlarına 5 kitap önerisi 14

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yorumunuzu Bekliyoruz