1. Ana Sayfa
  2. Yazarlar

Marie Lu

Marie Lu
0

Marie Lu, Amerikalı bir genç erişkin yazar. En iyi Legend dizisi için biliniyor, romanlar bir distopya ve militarized gelecekte ayarlayın. Romanlar, CBS Films tarafından üretilecek ve Jonathan Levine’in yönettiği bir filmin temelini oluşturuyor.

Lu Çin’de Wuxi’de 1984 yılında doğdu ve daha sonra Pekin’e taşındı. 1989’da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu sırasında beş yaşındayken Gürcistan’da Birleşik Devletler’e taşındı. Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında kaldı.

İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı.

Marie Lu Kitapları

Genç Elitler

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Özge Nur Küskün
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 368

Onlar Hayatta Kalanlar, Liderler, Savaşçılar. Onlar Genç Elitler.

Adelina Amouteru, ölümcül bir hastalıktan kurtulmuştur. On yıl önce ülkesini kasıp kavuran kanlı humma vücudunda tuhaf izler bırakmıştır. Fakat hastalığı atlatanların bazılarında, başka şeyler de kaldığı rivayet edilmektedir… Gizemli ve sıradışı yeteneklere kavuştuklarına inanılan bu insanların kimlikleri gizlidir ancak onlara Genç Elitler denmeye başlamıştır.

Teren Santoro, Kral için çalışmaktadır. Engizisyon Mihveri’nin lideri olarak görevi, tehlikeli olduğuna inandığı Genç Elitler’i bulmak ve onlar ülkeyi yok etmeden onları yok etmektir ama aslında Teren hepsininkinden büyük bir sır saklamaktadır.

Enzo Valenciano, Hançer Cemiyeti üyesidir. Bu gizli Genç Elit grubu, kendilerinden olanları Engizisyon Mihveri’nden önce bulmaya çalışmaktadır ama Adelina’yı bulduklarında onun şimdiye dek görmedikleri güçlere sahip olduğunu keşfedeceklerdir.

Birbirinden apayrı savaşlar sürdüren bu üçlünün yolları hiç beklenmedik şekilde kesişecektir. Ancak hepsinin emin olduğu tek şey vardır: Karanlık bir intikam ve yok etme arzusuyla yanıp tutuşan Adelina’nın güçlerine bu dünyada yer yoktur.

“Bu kitabı eline alanlar büyülenmeye hazır olsun… Tabii bir de serinin devamına.”

Booklist

“Lu, karakterlerinin müthiş hatalar yapmasına izin vererek çıtayı gerçekten yükseltiyor… Tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz bir dünya.”

New York Times Book Review

“Lu ‘romantizmle olgunlaşma’ formülünden çark ederek sevgi temasının içinde yer alan pek çok hissi tek tek ele almış… Bu kitapta ne Adelina ne de okurlar için huzur var. İhanet, ölüm tehditleri ve reddedilmenin hissedilmediği tek bir güvenli bölge bile yok.”

Publishers Weekly
genç elitler

Gül Cemiyeti

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Özge Nur Küskün
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 400

Bir zamanlar babası, prensi ve dostları olan bir kız vardı. Sonra ihanete uğradı ve intikam almaya yemin etti.

Ailesi ve arkadaşları Adelina Amouteru’nun kalbini kırmış, onu intikamın kollarına teslim etmişlerdir. Artık Beyaz Kurt adıyla bilinen ve korku salan Adelina, Genç Elitler’den oluşan kendi ordusunu kurabilme umuduyla Kenettra’dan kaçar. Amacı, onu ölümün kıyısına götüren beyaz pelerinli Engizisyon Mihveri askerlerini yok etmektir.

Ancak Adelina kahraman değildir. Korku ve nefretten beslenen güçleri, kontrol edemeyeceği bir boyuta ulaşmıştır. Yeni Elit arkadaşlarına güvenmemektedir. Bunlar yetmezmiş gibi Engizisyon’un lideri Teren Santoro onu öldürmek istemekte, eski arkadaşları Raffaele ile Hançer Cemiyeti ise intikam açlığının önüne geçmek için çabalamaktadır. Adelina içindeki iyiliğe tutunmaya çalışsa da tüm varlığı karanlığa bağlı biri nasıl iyi olabilir?

“Güç peşindeki zıt kutuplar, pek çok kişinin öldüğü, canının yandığı veya sonsuza dek değiştiği efsanevi savaşlar kaleme alan Lu, harika bir iş çıkarmış.”

Publishers Weekly

“Benzersiz ve akıl almaz… Adelina kesif bir karanlığın antikahramanı: Lucifer, Macbeth ve Darth Vader gibi arketiplerin hamurundan yoğrulmuş sıradışı bir genç kadın.”

Kirkus Reviews

“Etkisi altına aldığı kadar rahatsız da eden, ince ince işlenmiş bir olay örgüsü…”

Booklist
gül cemiyeti

Gece Yıldızı

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Özge Nur Küskün
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 344

Tüm dünyanın karanlığa boğulduğu ve karanlığın kraliçesinin hüküm sürdüğü bir dönem vardı.

Adelina Amouteru acı çektiği günleri geride bırakmıştır. Ona ihanet edenlere sırtını çevirmiş ve en büyük intikamını zafer kazanarak almıştır. Beyaz Kurt olarak hüküm sürerken zafer üstüne zafer kazanmıştır ancak her fethiyle daha da zalimleşmektedir. İçindeki karanlık kontrolden çıkmaya başlamıştır ve elde ettiği her şeyi tehdit etmektedir.

Bambaşka bir tehlike baş gösterince Adelina eski defterleri açmak zorunda kalır ve kendisiyle birlikte tüm Elitleri riske atar. İmparatorluğunu korumak için Adelina ile yandaşlarının tehlikeli bir yolculukta Hançerler’e katılması gerekmektedir. ancak asıl tehlike bu huzursuz birlikte yatıyor gibi görünmektedir…

“Lu, Genç Elitler üçlemesini fırtınalı bir şekilde sonlandırıyor. Seriye layık ve buruk bir son. Kardeşlerin arasındaki bağ ve insan olmanın zorluğu finalde başrolü kapmış.”

Booklist

“Genç Elitler üçlemesinin etkileyici finali duygu yüklü… Pek çok antikahraman gibi Adelina’nın izlediği yol da çarpıcı ve tatmin edici.”

Kirkus Reviews

“Lu’nun ince ince işlediği karakterlerin arasındaki daimî çekişme ve nefes kesici mekânlar okurları kendine bağlayacak. Hayranları hayal kırıklığına uğramayacak.”

Romantic Times Book Reviews
gece yıldızı

Efsane

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 320

Gerçek, Efsane’ye dönüşecek

Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri’nin batı kıyısı olarak bilinen yerde şimdi Cumhuriyet adında, komşularıyla sürekli savaşan bir ülke vardır. Cumhuriyet’in seçkin sınıfından gelen on beş yaşındaki üstün yetenekli June, askerî bir dehaya sahiptir. İtaatkâr, hırslı ve kendini ülkesine adamış bu genç kız onun uğruna her şeyi yapmaya hazırdır. Fakir bir aileden gelen on beş yaşındaki Day ise ülkenin en çok aranan suçlusu ve bir devlet düşmanıdır. Kendisi gibi asker olan ağabeyi Metias öldürülünce June, Day’in peşine düşer. İnandıkları şeyler uğruna savaşan bu iki gencin kesi?en yolları, onları Cumhuriyet’in karanlık sırlarına götürecektir.

“Efsane, söylendiği kadar iyi olmakla kalmıyor, bunu kesinlikle hak ediyor.”

The New York Times

“Bir ‘efsane’ doğuyor.”

USA Today

“Bilimkurgu ve aksiyonun heyecanlı bir karışımı… Bu kitap Açlık Oyunları hayranlarına okumaya değer bir şey verecek.”

Voya
efsane

Deha

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 360

June ile Day’in yaralı bir halde Cumhuriyet’ten firar etmelerinin üzerinden yedi gün geçmiştir. Bu sırada en akla gelmeyecek şey gerçekleşir:

Seçmen Primo ölür ve yerini oğlu Anden alır. Cumhuriyet kaçınılmaz bir şekilde kaosa sürüklenirken ikili, Day’in erkek kardeşini kurtarmak ve onları Koloniler’e götürmek için yardım etmeye gönüllü bir grup Vatansever isyancıyla güçlerini birleştirir. Ancak Vatanseverlerin bir talebi vardır: June ve Day yeni Seçmen’e suikast düzenlemelidir.

Bu eylem, uluslarına değişimi getirmek ve çok uzun süredir susturulan bir halka sesini geri kazandırmak için ellerindeki tek şanstır. Ancak June bu yeni Seçmen’in, babasına hiç benzemediğini fark ederek kararsızlığa düşer. Ya Anden yeni bir başlangıcın anahtarıysa ve Vatanseverler yanılıyorsa? Ya devrim yolu kayıp vermekten, intikam almaktan ve kan dökmekten geçmiyorsa?

“Bir başyapıt.”

The Los Angeles Times

“Bu kitabı bir oturuşta bitireceksiniz, o yüzden takviminizde yer açın. Çok etkileneceksiniz…”

The New York Journal

“Ustaca tasarlanmış bir dünya, siyasi oyunlar ve inandırıcı karakterler… Yazar kaleme aldığı entrika ve okura hissettirdiği edebî hazla Efsane’nin devamının ilki kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor.”

The Los Angeles Times
deha

Şampiyon

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 360

Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim Şampiyon olacak?

June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet’in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet’in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu’nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…

“Sınırları zorlayan bir seri, çoksatan olmayı kesinlikle hak ediyor.”

Barnes and Noble

“Yaratıcı detaylarla işlenmiş, macera dolu bir aşk hikâyesi.”

The Los Angeles Times

“Distopik Efsane üçlemesinin bu son derece canlı finali, beklenmedik detaylarla türünün hakkını veriyor.”

Kirkus Reviews
şampiyon

Asi

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 360

Efsane’ye saygı gösterin.

Deha’yı yüceltin.

Şampiyon’u övün.

Ancak hiçbir zaman Asi’yi küçümsemeyin.

Eden Wing senelerce abisinin gölgesinde yaşamıştı. Ross City’deki üniversitenin en iyi öğrencisi ve mucidi olmasına rağmen, çoğu kişi onu Daniel Wing’in kardeşi olarak tanıyordu. Daniel on yıl önce, Day ismiyle biliniyordu. Cumhuriyet’i kurtaran, devrime öncülük eden çocuktu. Ancak Day bir zamanlar olduğu kahraman değildi artık. Bugünlerde bütün dünyadan saklanıp geçmişini geride bırakmak istiyordu. Tek önemsediği, Eden’ı güvende tutmaktı. Hayatının aşkı June’u geride bırakmak zorunda kalsa bile…

Cumhuriyet’ten ayrıldıkları günden bu yana geçirdikleri değişimi kabul etmekte zorlanan iki kardeşin karşısına yeni bir tehlike çıkacak ve aralarını açacaktı. Eden çok geçmeden kendini Ross City’nin karanlık sokaklarında bulacak ve orada kendini öylesine kaybedecekti ki, zamanında bir milletin kahramanı olarak görülen abisi bile onu kurtaramayacaktı.

“Asi, hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmayan güçlü bir yazarın kaleme aldığı muhteşem bir roman. Marie Lu yazdığı her kitapta okuru kendine âşık eden büyülü bir yazar.”

Tahereh Mafi

“Gizem, yardımlaşma ve sevgi temalarının işlendiği bu hikâye Efsane hayranlarını ve yeni okurları muhteşem bir dünyaya davet ediyor. Ayrıcalık ve denetim üzerine işlediği hikâyeyi kolayca günümüzdeki olaylarda da görebiliriz.”

Publishers Weekly
asi

Warcross

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Onur Kınacı Birler
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 360

Kime güveneceğinize karar vermek oynayacağınız en büyük kumar olacak.

On yıl önce başlayan bu tutku artık bazıları için gerçekten kaçmak için bir seçenek, bazıları içinse kâr etmek için bir kaynak haline gelmişti. İki yakasını bir araya getirmek için çabalayıp duran Emika Chen bir ödül avcısı olarak çalışıyor, yasadışı olarak bahis oynayan Warcross oyuncularının peşine düşüyordu. Ancak ödül avcılığı kolay bir iş değildi, rekabet fazlaydı ve ayakta kalmak giderek zorlaşıyordu. Kolay para kazanabilmek için Emika bir risk alarak Warcross Şampiyonası’nın açılış oyununu hacklemişti; bir glitch ile oyuna sızarak istemeden de olsa kendisini oyunun ortasında bulmuş ve bir gecede herkesin konuştuğu kişi haline gelmişti.

Tutuklanacağına neredeyse emin olan Emika, oyunun yaratıcısı, genç milyarder Hideo Tanaka’dan bir çağrı aldığında şaşkına dönmüştü: Üstelik kendisine reddedilmesi neredeyse imkânsız bir teklif sunulmuştu. Bir güvenlik sorununu ortaya çıkarabilmek için Hideo’nun bu seneki şampiyonada bir ajana ihtiyacı vardı ve bu iş için Emika’yı istiyordu. Hiç vakit kaybetmeden Tokyo’ya götürülen Emika, kendisini her zaman hayalini kurduğu geleceğin içinde bulmuştu. Fakat kısa süre içinde Warcross evreninin düşündüğünden çok daha tehlikeli olduğunu anlayacaktı…

thumbnail
Önerilen Yazı
Warcross Hayranlarına 11 Kitap Önerisi

“Canlı, aksiyon dolu bir adrenalin bombası. Lu karakterlere kalp ve kararlılık verip, akıllıca tasarlanmış bir sınırsız olasılıklar dünyasına salıyor.”

Leigh Bardugo

“Planlarınızı iptal edin çünkü Warcross’u bitirene kadar elinizden düşüremeyeceksiniz. Bağımlılık yapıyor, hızla ilerliyor ve sizi tamamen içine çekiyor. ”

Amie Kaufman

“Marie Lu’nun Warcross’u şimdiye dek okuduğum diğer kitaplarına hiç benzemiyor. Akıllıca yazılmış; renk, aksiyon fışkırıyor ve asla düşmeyen hızlı bir temposu var. Kitabı uçarcasına okudum, kesinlikle muhteşem.” 

Sabaa Tahir
warcross

Wildcard

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Onur Kınacı Birler
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 344

Her şey mümkün. Bu sefer hayatları pahasına bir oyun başlıyor.

Emika Chen, Warcross Şampiyonası’ndan sağ çıkmayı zar zor başarmıştı. Artık Hideo’nun yeni NöroLink algoritmasının ardındaki gerçeği bildiğinden, bir zamanlar hayranlık duyduğu, kendi tarafında olduğunu sandığı kişiye güvenemiyordu.

Hideo’nun planlarını durdurmak için Emika ve Anka Süvarileri bir araya gelecekti. Fakat bilmedikleri bir şey vardı: Tokyo’nun neon ışıklı sokaklarını tehdit eden yeni bir tehlikeyle karşılaşacaklardı. Birileri Emika’nın başına ödül koymuştu ve Emika’nın hayatta kalmak için tek şansı Sıfır ve acımasız Kara Zırhlar’dı. Ancak Emika, Sıfır’ın aslında göründüğü gibi biri olmadığını çok geçmeden fark edecek ve koruması altına girmenin bir bedeli olacağını öğrenecekti.

Bir ihanet zincirinin ortasında, özgür iradenin geleceği tehlike altındayken Emika, sevdiği adamı durdurmak için ne kadar ileri gidecekti?

“Lu’nun gelecek için çizdiği dünyanın insanı içine çeken teknolojisi fazlasıyla gerçekçi. İnanılmaz hareketli fakat aynı zamanda duygusallık barındıran bir hikâye.”

Publishers Weekly

“Kurgu fevkalade. İlk kitapta olanlara bağlanan bir sürü ufak detay var. Zorlama gelmeyen sürprizler ve karakterlerin gelişiminden gelen bir gücü var hikâyenin. Akıcı, yoğun ve muhteşem bir kitap.”

Kirkus Reviews

“İnanılmaz ihanetlerle dolu, sürükleyici bir hikâye. Seri okumayı sevenler bu kitaba bayılacak.”

Booklist
wildcard

Çizgi Romanlar

Batman: Gezegen

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Tuğçe Nida Gökırmak
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 224

New York Times çoksatan yazarı Marie Lu’nun romanından uyarlanan bu macera dolu çizgi roman, okurları Gotham Şehri’nin en karanlık gizemlerini barındıran Arkham Tımarhanesi’nin kapıları ardına götürüyor.

Gecegezenler olarak bilinen acımasız bir çete Gotham sokaklarında terör estirmekte, şehrin elitlerini teker teker avlamaktadır. On sekizinci yaş günü partisinden eve dönerken verdiği ani bir karar taze milyarder Bruce Wayne’i hem Gecegezenler’in ilgi odağı haline getirir hem de kendisini meşhur Arkham Tımarhanesi’nin kapıları ardında bulmasına neden olur. Orada acımasız bir katil olan Madeleine Wallace ile tanışır. Madeleine, Bruce’un çözmesi gereken bir gizemdir. Ancak Bruce onu gerçekten kendi sırlarını paylaşmaya ikna mı ediyordu yoksa Madeleine’e Gotham Şehri’ni dize getirmek için ihtiyacı olan bilgiyi mi vermek üzereydi?

“Gerilim dolu akıcılığı ve dinamik illüstrasyonları olan Gecegezen, sinematik havasıyla tam bir görsel şölen.”

Kirkus
batman - gezegen

Efsane

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 160

Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı kıyısı olarak bilinen Cumhuriyet, artık komşusu Koloniler’le sürekli savaş halinde bir ulustur.

Cumhuriyet’in en varlıklı bölgelerinden birindeki zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen June bir askerî dehadır. İtaatkâr, tutkulu ve ülkesine bağlı olan June, Cumhuriyet’in en üst makamlarında başarılı olacak şekilde yetiştirilmektedir.

Cumhuriyet’in Lake Bölgesi’nin gecekondu mahallesinde doğan Day ise ülkenin en çok aranan suçlusudur. Fakat göründüğü kadar kötü niyetli olmayabilir.

Son derece farklı dünyalardan gelen June ile Day’in yollarının kesişmesi için hiçbir sebep yokken, günün birinde June’un erkek kardeşi Metias cinayete kurban gider ve Day de bu cinayetin bir numaralı şüphelisi oluverir. Day, ailesinin hayatta kalabilmesi için çabalarken June da çaresizce Metias’ın intikamını almanın peşindedir.

İşler şaşkınlık verici bir biçimde sarpa sararken ikili onları gerçekte neyin bir araya getirdiğini öğrenir. Ülkeyi yönetenlerin, sırlarını koruma pahasına ne kadar ileri gidebileceklerini görürler.

efsane çizgi roman

Şampiyon

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 160

June ile Day, Cumhuriyet ve birbirleri için çok fazla şeyi feda etmiştir. Şimdi de ülkeleri yeni bir dönüm noktasına girmiştir. June, Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalanmaya, hükümetin elit halkalarından olan Princeps-Seçmenleri arasında çalışmaya başlamıştır, Day ise yüksek rütbeli asker olarak görevine devam etmektedir.

Tam da bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan yeni bir veba, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet’in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Öncekinden çok daha ölümcül olan bu vebadan ülkeyi korumanın tek yolunu ise sadece June bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmek için sevdiği tek kişinin her şeyini feda etmelidir.

Cumhuriyet ve Koloniler arasında süregelen savaşın sonu nihayet yaklaşmıştır. Barış ufukta görünmüş, tekrar birleşme umudu doğmuştur. Ancak Koloniler’de yeni bir veba salgını başlaması bu hassas görüşme sürecini tehlikeye sokar.

Cumhuriyet’in üzerine savaşın gölgesi düşerken, June milyonlarca insanın hayatını kurtaracak bir sırrı öğrenir. Ama bunun büyük bir bedeli olacaktır.

şampiyon çizgi roman

Deha

Yazar: Marie Lu
Çevirmen: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 160

June ve Day, Cumhuriyet’in Los Angeles karargâhından kaçtıktan sonra isyancı Vatanseverler tarafından bir anlaşmaya mecbur bırakılır ve böylelikle özgürlüğün bir bedeli olduğunu öğrenirler.

Koloniler’e güvenli geçiş ve Day’in kardeşini kurtarmak için alacakları destek karşılığında sadece devrimin yönünü değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda sonsuza dek hayatlarını da değiştirebilecek bir görevle karşı karşıya kalacaklardır.

June bu teklifin sonuçlarını değerlendirirken, Vatanseverler’in yanılmış olma ihtimallerini de düşünmeye başlar. Belki de devrim kayıptan, intikamdan, öfkeden ve kandan fazlası olmalıdır.

Seçmen Primo ölmüştür. Başa geçen oğlu Anden’in iktidarı altında Cumhuriyet kaosa adım adım yaklaşmaktadır. Artık June ve Day’in Vatanseverler denen isyancı gruba katılmaktan başka çareleri kalmamıştır. Ama taraf seçmenin bir bedeli olacaktır… Vatanseverler’in onlara güvenebilmesi için June ve Day’in yeni Seçmen’i öldürmeleri gerekir.

June ve Day devrim hakkında daha çok şey öğrendikçe kuşkuları artar. Ya Anden, Seçmen babasına hiç benzemiyorsa? Ya bu yeni bir başlangıç yapmaları için büyük bir fırsatsa?

deha çizgi roman

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yorumunuzu Bekliyoruz