1. Ana Sayfa
  2. Benzer Kitaplar

Ejderha Dövmeli Kız Hayranlarına 13 Kitap Önerisi

Ejderha Dövmeli Kız Hayranlarına 13 Kitap Önerisi
Ejderha Dövmeli Kız Benzer Kitaplar
0

Ejderha Dövmeli Kız, Stieg Larsson’un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı Millennium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız’ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi ‘bundan daha iyisi yapılamaz’ diyebilirsiniz.

Ejderha Dövmeli Kız

Yazar: Stieg Larsson
Çevirmen: Ali Arda
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 648

41 ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden 50 yaşında hayata veda eden İsveçli gazeteci Stieg Larsson’un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı Millennium serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız’ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi ‘bundan daha iyisi yapılamaz’ diyebilirsiniz. Ama bu erken bir karar olabilir. Son sözü söylemeden ikincisini beklemenizi tavsiye ederiz.

“Olağanüstü… Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak.”
Sunday Times

“Bu kitabı okumaya başladığınızda, ilk adımı hiç atmamış olmayı dileyeceksiniz. Çevreniz kararacak ve kendinizi öykünün içinde bulacaksınız…”
Bild Am Sonntag

“Bu kitap kendisi için söylenen her bir övgü sözcüğünü hak ediyor… Üçlemenin geri kalan iki kitabı bunun yarısı kadar bile iyi olsa, Larsson bize müthiş bir miras bırakmış olacak.”
Sharon Wheeler

İlginizi Çekebilir: Milenyum Serisi
İlginizi Çekebilir: Milenyum Kitap Serisi

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 1 – ejderha dovmeli kiz scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 14

Kayıp

Yazar: Harlan Coben
Çevirmen: Elif Sezginci
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 408

Myron Bolitar, ihtiras dolu ilişkilerinin ardından Terese Collins’ten haber almayalı yaklaşık on yıl olmuştu ve Paris’ten gelen telefon, Myron’ı tamamen savunmasız yakalamıştı. Terese, ortalardan kaybolmasının sebeplerini açık yüreklilikle kabul ediyordu: Hamile kalmak ve hayatında yaşayabileceği en heyecanlı an olan çocuğunu ilk kucakladığı zamanı yaşamak istiyordu. Çocuğu doğduğunda başına gelecek o ölümcül kaza ise her şeyi elinden alıp götürecekti: evliliği, mutluluğu ve en önemlisi kızını.

Eski kocasını öldüren bir şüphelinin Paris’te olduğunu öğrendikten sonra, Terese, Myron’dan yardım ister. Fakat sonradan ortaya çıkan bir delil bütün hikâyeyi altüst etmeye yetecektir.

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve saldırganların kol gezdiği ülkede Myron ve Terese aynı zamanda yerel güvenlik güçlerinden, Interpol ve Mossad’dan kaçmak zorundadırlar. Çok seri hareket etmeleri gereken ikili, bir yandan Terese’nin uzun zamandır kayıp olan kızına ne olduğunu öğrenmeye çalışırken, bir yandan da gizli gizli hazırlanan global bir planın içinde kaybolup, çıkış yolu arayacaklardır.

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 2 – kayip scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 15

Karanlık Yüz

Yazar: Henning Mankell
Çevirmen: Ela Yıldırım
Yayınevi: Ayrıksı Kitap
Sayfa Sayısı: 416

“Yaşamın da ölümün de zamanı var.”

Soğuk bir isveç gecesinde bir çiftlikte yaşlı bir çift vahşice öldürülür. Yaşlı kadının son sözü ‘yabancı’ olur. Polisin elindeki tek ipucu budur. Cinayet komiseri kurt wallander amiri tatildeyken bu soruşturmanın başına geçer. Özel hayatındaki sorunlarından kaçabilmek için wal­lander bu soruşturmaya dört elle sarılır.

“Georges simenon, nicolas freeling ve maj sjöwall & per wahlöö gibi polisiye ustalarının yazdıkları gibi oldukça doyurucu bir polisiye roman.”
The Wall Street Journal

“En iyisinden heyecanlı bir roman. Zekice, hareketli ve güncel.”
The Times

“Mankell en hünerli polisiye yazarlarından biridir. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.”
The Observer

İlginizi Çekebilir: Kurt Wallander Serisi

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 3 – karanlik yuz scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 16

Polis

Yazar: Jo Nesbo
Çevirmen: Mehmet Gürsel
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 632

Oslo sokaklarında bir katil dolaşıyor.

Polis memurları, daha önce görevlendirildikleri ama çözemedikleri vakaların olay mahallinde öldürülüyorlar.

Medya vahşi cinayetlere büyük tepki gösteriyor.

Polisin acilen Harry Hole’a ihtiyacı var.

Ama bu sefer Harry kimseye yardım edemez.

En karanlığından bir İskandinav noir’ı. Harry Hole serisinin onuncu kitabı. Müthiş bir gerilim.
The Wall Street Journal

İskandinav polisiyesinin duayeni Nesbo başınızı döndürecek çok katmanlı ve girift bir hikâye kurgulamayı başardığı gibi, ustaca gerilim yazmanın da dersini veriyor… Arkanıza yaslanıp sürprizlerin tadını çıkarın.
Sunday Express

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 4 – polis scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 17

Nemesis

Yazar: Jo Nesbo
Çevirmen: Dost Körpe
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 516

“İntikam arındırır”

Çağdaş polisiyenin en etkileyici başkahramanlarından Harry Hole ile tanışın…

Oslo’da bir banka soygunu sırasında banka görevlisi öldürülünce, Dedektif Harry Hole soruşturmaya dahil olur. Harry, hiçbir iz bırakmayan soyguncunun peşindeyken, eski kız arkadaşı Anna’nın yemek davetini kabul eder. Akşam yemeğinin ertesinde kendi evinde uyandığında, son 12 saatte neler olduğunu anımsayamadığını fark eder. Anna ertesi gün ölü bulunur, çok geçmeden o geceden haberdar olan biri Harry’yi tehdit etmeye başlar. Harry Hole hem kendini temize çıkarmak, hem de devam eden banka soygunlarını durdurmak zorundadır.

“Nesbo’nun romanları çılgınca bağımlılık yaratıyor.”
Vanity Fair

“Yeni Stieg Larsson.”
Independent

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 5 – nemesis scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 18

Kristal Kilise

Yazar: Asa Larsson
Çevirmen: Özüm Erdil
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 344

“…Tanrı’nın egemenliğine tek gözle girmen, iki gözle ateşin sönmediği cehenneme atılmandan iyidir.”

Viktor Strandgård, bir kaza sonucu ölmüş fakat kısa bir süre sonra tekrar hayata dönmüştür. Ölüme yakın bir deneyim yaşamasıyla büyük bir üne kavuşan Viktor kendini dine adamıştır. Binlerce kişi onun yaşadıklarını mucize olarak görüp kilise cemaatine katılmış, yazdığı kitap onlarca dile çevrilip milyonlarca satmıştır. Fakat bir gece Viktor, İsveç’in kuzeyindeki bu küçük şehrin kilisesinde vahşice öldürülür. Herkes tarafından sevilen bu adamın cesedini Sanna Strandgård bulur. Sanna, kurbanın kız kardeşi ve aynı zamanda da cinayetin baş şüphelisidir.

Vakayı genç komiser Sven-Erik Stålnacke, hamilelik izninde olan komiser Anna-Maria Mella’dan destek alarak çözmeye çalışmaktadır. Yapılacak ilk iş Viktor’un kız kardeşini bulmaktır. Sanna ise bir zamanlar arkadaşı olan vergi avukatı Rebecka Martinsson’u arayıp yardım isteyecektir çünkü cinayeti işlemediğini söyleyip saklanmıştır.

Rebecka, güvenmekte kararsız olduğu Sanna’ya ve küçük çocuklarına göz kulak olmaya çalışacak, bir zamanlar âşık olduğu adamın katilinin peşine düşecek ve geçmişte terk etmek zorunda kaldığı şehrin karanlık, soğuk ve ölüm kokan atmosferinin içine yeniden dalacaktır.

İnsan psikolojisinin dönüşümüne dair akıllarda yer edecek, zekice kurgulanmış bir roman.

“Soğuk ve taze bir soluk… Lisbeth Salander hayranlarını heyecanlandıracak kadar tehlikenin sınırlarında gezinen bir hikâye.”
Boyd Tonkin

“Kan sıçramış karda ürküten bir yürüyüş gibi.”
Jim Kelly

“Labirent gibi bir kurgu, muhteşem bir anlatım.”
Independent

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 6 – kristal kilise scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 19

Adrenalin

Yazar: Jeff Abbott
Çevirmen: Tolga Yalur
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 544

Londra’nın kalbinde büyük bir patlama… Hayal gücünün sınırlarını zorlayan nanoteknolojik silahlar… İnsanları kaçırıp zihinlerini kontrol eden gizli bir örgüt…

Sam Capra gizli bir CIA hapishanesinin hücresinde uyandığında bir katil ve vatan haini olarak suçlanıp işkence görür. Hücreden çıktığında artık eşini, çocuğunu, dostlarını ve işini kaybetmiş yapayalnız bir adamdır. Yaşamını alt üst eden düşmanın kim olduğunu bulmak ve hayatını geri kazanmak isteyen Sam’in mücadeleye sıfırdan başlaması gerekir.

“Dikkat! Fazlasıyla adrenalin içerir.”
The Dallas Observer

“Adrenalin’i okurken heyecandan tırnaklarımı yemekten kendimi alıkoyamadım.”
Margaret Atwood

“Midenize sert bir yumruk savuran, sizi gece boyunca ayakta tutacak bir roman.”
Entertainment Weekly

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 7 – adrenalin scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 20

Turist

Yazar: Olen Steinhauer
Çevirmen: Füsun Talay
Yayınevi: Bilge Kültür Sanat
Sayfa Sayısı: 464

İsimsiz bir CIA ajanı, yersiz yurtsuz bir Turist olan Milo Weaver saha görevinden ayrılmış, CIA’in New York’taki genel merkezinde masa başı görevine getirilmiştir. Sırlar ve yalanlarla örülü eski hayatını geride bırakmaya çalışan Milo, bir eş ve bir babadır artık. Ne var ki uzun zamandır aranan bir tetikçinin yakalanmasıyla Milo ayrılmanın asla mümkün olmadığı eski işinin başında bulur kendini. En son El-Kaide yanlısı kışkırtıcı söylemleriyle tanınan Molla Salih Ahmet’i öldürmesi için tutulan Kaplan lakaplı tetikçi, işvereni tarafından oyuna getirilince eski meslektaşı Milo’yla iş birliği yapmaya karar verir.

Anlattıkları hiç de yabana atılır şeyler değildir; zira aralarında Global İslami Cihat, Sudan, petrol için buraya milyarlarca dolar yatırım yapan ve Sudan hükümetine kendi insanlarını öldürmesi için silah temin eden Çin de vardır. Sır perdeleri bir bir aralandıkça parçaları teker teker birleşen bir yapboz çıkar ortaya: Tüm dünyanın içinde olduğu bir yapboz. Oyun içinde oyunların, türlü entrikaların döndüğü bu karmaşık hikâyede Milo sandığından çok daha uzun ve karanlık bir geçmişin karabasanlarıyla da yüzleşmek zorundadır.

“Elinizden bırakamayacaksınız… Şiddetle tavsiye edilir.”
Library Journal

“Birinci sınıf bir casus romanı.”
Lee Child

“Turist, türün ustalarının izinden giden enfes bir casus romanı. Klasik olmak için sahip olunması gereken her şeye sahip.”
Nelson DeMille

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 8 – turist scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 21

Sonsuz Gece

Yazar: Guillermo Del Toro, Chuck Hogan
Çevirmen: Sevinç Kayır
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 464

Vampir virüsü iki yıldır ortalıkta dolaşıyor. Dünyadaki hayat yok olmanın eşiğinde. Efendi’nin yönettiği katliam devam ediyor. İnsanlığın kaderi birkaç özgürlük savaşçısının ellerinde. Şimdi birinin kendini tüm insanlık adına feda etmesi gerekiyor. Peki bu cesur kahraman kim olacak?

Ölümcül Tür üçlemesinin final perdesi kanlı ve dondurucu bir şekilde kapanıyor.

“Ölümcül Tür’ün ilk yüz sayfası okuru daimi bir korkuya sürüklüyor, çünkü del Toro ve Hogan hem gerçek (tüm tuhaf kuytu köşeleriyle New York) hem de hayali olanı (vampirler) sahici bir orijinallikle anlatıyor. Ölümcül Tür’de tohumları atılan her şey Sonsuz Gece’de kelimenin tam anlamıyla doyurucu bir sonuca ulaşıyor… Şeytan ayrıntılarda gizlidir ve bu kitap da tüyler ürperten şeytani bir yetenekle yazılmış.”
Stephen King

“Dahiyane kurnazlıklarla dolu bir üçleme. İlk sayfayı okuduktan sonra elinizden bırakamayacağınız, unutulmaz bir hikâye.”
Clive Cussler

“Guillermo Del Toro ve Chuck Hogan ergen, seksi, rock yıldızı havalarındaki vampirlerle ya da yapay kan içenlerle ilgilenmiyorlar. Buradaki vampirler tam anlamıyla kötü.”
New York Times

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 9 – sonsuz gece scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 22

Kızılgerdan

Yazar: Jo Nesbo
Çevirmen: Can Yapalak
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 532

Harry Hole zor bulunan, özel bir suikast silahının ülkeye gizlice sokulduğunu haber alır. Bu arada İkinci Dünya Savaşı’nda cephede bulunmuş eski bir Nazi sempatizanı, boğazı kesilmiş halde bulunur. Bir süre sonra, Harry’nin çok değer verdiği bir arkadaşı öldürülür. Öldürüldüğü gece neden Harry’ye ulaşmaya çalışmıştır?

Harry’nin araştırması onun, kendi adaletini yerine getirmeye kararlı bir katille karşı karşıya olduğunu gösterir. Harry Hole bir kez daha birbirinden bağımsız görünen bu vakaları çözmek ve katili durdurmak zorundadır.

“Kızılgerdan’ı okumak iyi bir aksiyon filmi izlemeye benziyor. Nesbo’nun sahneleri o kadar canlı ki adeta büyük ekranda izleniyormuş duygusu veriyor. Temposu hızlı. Olay örgüsü titiz ve zengin, karakterler ise ilgi çekici.”
USA Today

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 10 – kizilgerdan scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 23

Beton Ada

Yazar: J. G. Ballard
Çevirmen: Yeşim Seber
Yayınevi: Sel Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 165

Yüzyıllardır insanlığın her şeyi ardında bırakmaya, serüvene kapılmaya ya da özgürlüğe duyduğu özlemin ütopik mekânı olan keşfedilmemiş bir ada, ayak basılmadık noktasının kalmadığı varsayılan bu modern dünyada neye tekabül eder?

Varlıklı bir mimar, arabasıyla her günkü mutat güzergâhında ilerlerken kaza yapar ve otoban kenarındaki terk edilmiş bir araziye uçar. Mahsur kaldığı bu insan yapımı “ada”dan kurtulma macerası birdenbire çocukluğuyla, mutsuz evliliğiyle, sevgilisiyle ve bizzat kendisiyle bir hesaplaşmaya dönüşür.

J.G. Ballard, çağdaş Robinson anlatı sı Beton Ada’da, büyüsünü yitiren köhne yerküredeki ıssız bir trafik adasının, dışsal bir mekândan içsel bir mekâna dönüşürken, kişinin kendini tanıması için sağladığı bitimsiz olanaklar üzerine düşünmeye davet ediyor okuru.

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 11 – beton ada scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 24

Kızıl Serçe

Yazar: Jason Matthews
Çevirmen: Derya Dinç
Yayınevi: Salon Yayınları
Sayfa Sayısı: 560

Sovyetler sonrası istihbarat ormanında baştan çıkarma sanatı konusunda eğitilmiş güzel Rus casus, Ajans’ın en değerli köstebeğini yöneten genç CIA memuru ile tutkulu bir irade savaşına giriyor.

Dominika Egorova Rusya’nın gizli “Serçe Okulu’nda” eğitim almayı istemedi fakat şimdi eski casusluk oyununda ondan daha yetenekli bir oyuncu yok. Ancak Dominika, Amerikalı Nathaniel Nash’de dengini bulmuş olabilir, ikili gizli ittifakların kurulup bozulduğu iki yüzlü bir dünyada ölümcül bir oyun oynarken aralarındaki yasak tutku sadece bir kadın ile erkeği değil, aynı zamanda iki güçlü ülkenin kaderini tehdit ediyor.

“Soğuk Savaşın eski, güzel günlerinden bu yana KIZIL SERÇE kadar heyecanlı bir klasik casus romanı gelmedi. ”
Nelson DeMille

“John Le Carré ve Ian Fleming gibi bu kategorinin ustaları Matthew’un merkezi casusunu mutlulukla kucaklayacaklardır.”
USA Today

“Klasik bir casus hikâyesinin tüm bilgilerine ve kedi-fare tansiyonuna sahip – harika bir okuma.”
Joseph Kanon

İlginizi Çekebilir: Kızıl Serçe Serisi

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 12 – kizil serce scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 25

Bavuldaki Çocuk

Yazar: Lene Kaaberbol, Agnete Friis
Çevirmen: Özge Fındıklı
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 339

Kızıl Haç hemşiresi ve iki çocuk annesi Nina Borg, kimsenin yardım çağrısını geri çeviremeyen bir hayırseverdir. Arasının açık olduğu arkadaşı Karin, Kopenhag tren istasyonundaki umumi bir dolabın anahtarını ona bırakıp içindekilere göz kulak olmasını isteyince, Nina kendini hayatının en tehlikeli vakasıyla karşı karşıya bulur. Dolabın içinde bir bavul, bavulun içinde ise çıplak, uyuşturulmuş ama hâlâ yaşamakta olan üç yaşında bir çocuk vardır.

Küçük çocuk, çocuk ticaretinin kurbanı mı? Yetkililere güvenilebilir mi, yoksa onlar, çocuğu onu satan kişilere geri mi verirler?

Bavuldaki Çocuk’ta başkahramanımız Nina Borg, çocuğun kim olduğunu, nereye ait olduğunu ve peşinde kimin olduğunu bulmak üzere Danimarka’da giderek çaresiz bir hâl alan sıra dışı bir yolculuğa çıkarak bizleri gerilim dolu bir maceraya sürüklüyor.

“Stieg Larsson hayranları Bavuldaki Çocuk’ta sevecek çok şey bulacak. Nina Borg, birçok okuyucuya, özellikle de kadınlara Lisbeth Salander’in daha sempatik hâli gibi gelecek.”
Publishers Weekly

“Uyarı! Bu kitabı açarsanız hayatınızı beklemeye alırsınız.”
Elle

ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 13 – bavuldaki cocuk scaled
ejderha dövmeli kız hayranlarına 13 kitap önerisi 26

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yorumunuzu Bekliyoruz