1. Ana Sayfa
  2. Okuma Listeleri

Noel Temalı Kitap Listesi- Tam 12 Kitap!

Noel Temalı Kitap Listesi- Tam 12 Kitap!
0

Noel Temalı Kitap Listesi. Noel her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Gelin hep birlikte bu güzel listede yer alan kitaplara bakalım. Kitapla kalın.

Noel Temalı Kitap Listesi

Bir Noel Şarkısı

Yazar: Charles Dickens
Çevirmen: Çiçek Eriş
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 104

Charles Dickens (1812-1870): Viktorya Dönemi İngilteresi’nin en önemli romancısı kabul edilen Dickens orta sınıf bir ailenin çocuğuydu. On iki yaşındayken ailesinin dara düşmesi sonucu bir fabrikada çalışmaya başladı ve romanlarında büyük bir isabetle aktardığı işçi sınıfının hayatını gözlemleme fırsatını elde etti. Dickens’ın belki de en popüler eseri Bir Noel Şarkısı 1843 yılının Noel’inden hemen önce yayımlanmış, ilk baskısı günler içinde tükenmiştir. Noel’in insani yönüne vurgu yaparak bu bayramın kutlanışını değiştirmiş; Viktorya Dönemi’nde Noel’in canlanmasına katkıda bulunmuştur ve İngiliz toplumunu öyle çok etkilemiştir ki kahramanının soyadı “pinti” anlamında sözlüklere girmiştir.

Cimri, nemrut Ebenezer Scrooge’un, ona geçmişini, bugününü ve geleceğini gösteren üç hayaletin yardımıyla gerçekleşen büyük değişimini anlatan bu modern masalın sıcacık ışığı, sözünü sakınmayan bir toplumsal eleştirmen olan Dickens’ın içinde yaşadığı gerçek dünyaya yorumunu da aydınlatır. Bir Noel Şarkısı günümüze dek birçok dile çevrilmiş, defalarca sahneye, sinema ve televizyona uyarlanmıştır.

thumbnail
Önerilen Yazı
Charles Dickens Kronolojik Kitap Sırası
charles dickens kronolojik sıra
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 15

Küçük Kadınlar

Yazar: Louisa May Alcott
Çevirmen: Cevdet Serbest
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 328

Louisa May Alcott’ın 1868’de yayımlanan ölümsüz yapıtı Küçük Kadınlar’ın kuşaklar boyu her yaştan okuru büyülemesinde, aile hayatını idealleştirmesinin ve her çağda geçerliliğini koruyan evrensel temaları kucaklamasının rolü vardır kuşkusuz. Sevgi, dayanışma, ölüm, savaş ve barış, insanın kendi idealleriyle ailesine ve topluma karşı sorumluluğu arasındaki çatışma romanın başlıca temalarını oluşturur.

Erkek çocuğu gibi davranan yazar adayı Jo, güzel kıyafetlerin ve zenginliğin özlemini duyan Meg, narin ve kırılgan Beth, şımarık ve romantik Amy’den oluşan March kardeşler, Amerikan İç Savaşı sırasında New England’da ayakta kalmaya çalışırlar. Babaları savaştayken yoksullukla mücadele eden kızlar, kişilik olarak birbirlerinden farklı olsalar da ortak amaçları dini öğütlerin yol göstericiliğinde iyi birer insan olmaktır. Roman, kadınların dönemin katı toplumsal cinsiyet normlarının kendilerine dayattığı geleneksel rolleri benimsemek yerine hayata dair seçimlerini bizzat yapabileceklerini göstermiştir.

küçük kadınlar
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 16

Mucizeler Yağarken

Yazar: Kristin Hannah
Çevirmen: Solina Silahlı
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 272

Bazen bağışlamak, umut etmek ve mucizelere inanmak gerekir… Hayatının en büyük ihanetine uğrayan, terk edilen ve çok zor bir yıl geçiren Joy Candellaro, Noel yaklaşırken hep hayalini kurduğu maceraya atılmaya karar verir. Kimseye haber vermeden bir uçak bileti satın alır ve hiç tanımadığı bir şehre doğru yola çıkar. Fakat beklenmedik bir şey olur ve Joy kendini bir anda büyülü yağmur ormanlarının yakınlarında, muhteşem bir gölün kıyısında yer alan bir balıkçı kulübesinde bulur. Kulübede yaşayan küçük Bobby, yakın zamanda kaybettiği annesinin acısıyla başa çıkamamaktadır. Yalnızca hayalî arkadaşıyla konuşan küçük çocuğun babası Daniel da oğluna yardım edemediği için acı çekmektedir.

Joy ikilinin hayatına tesadüfen girerek onlara yollarını bulmalarında yardımcı olur ve böylece aralarında güçlü bir bağ kurulur. Joy eski hayatını geride bırakıp bu yeni dünyanın bir parçası olmak istediğini fark eder. Fakat bu gerçek olamayacak kadar güzel atmosferde yanlış bir şeyler vardır. Joy hayallerle gerçeğin arasında bocalarken umudun peşinden gitmeyi seçer ve bir mucizeye tanıklık eder.

“Mutluluk aşılayan, umut verici ve çok romantik bir hikâye…”
Hartford Courant

“Kristin Hannah’nın şimdiye kadarki en iyi kitabı.”
The Columbus Dispatch

“Hannah kalbinizin en derinlerine dokunacak.”
Rendezvous

mucizeler yağarken
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 17

Noel Hediyesi

Yazar: O. Henry
Çevirmen: Leyla İsmier Özcengiz
Yayınevi: Remzi Kitabevi
Sayfa Sayısı: 176

Amerikan kısa öykücülüğünün en önemli imzalarından sayılan O. Henry’nin, hayatın gerçekleriyle köşe kapmaca oynayan, duygu ve sürpriz yüklü hikâyeleri okuru şaşırtmaya ve büyülemeye devam ediyor.

Öyküleri bazen “eğlendirici” olarak nitelense de O. Henry, yaşamlardaki kara mizahı ustaca kullanan, sade anlatımlı, keskin zekâlı bir gözlemcidir. Hikâye anlayışı olarak tesadüflere fazlaca yer vermekle eleştirilmiştir ancak tutunamamış, itilmiş insanlara kulak vermede ve sıradan hayatların karmaşasından ders çıkarmada gösterdiği başarı tartışılamaz. Ünlü öykülerinden biri olan “Noel Hediyesi”nin yanı sıra “Kont ve Düğün Konuğu”, “Ayarlı Lamba”, “Son Yaprak” da bu seçkide yer almaktadır.

noel hediyesi
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 18

Hala Zamanımız Varken

Yazar: Josie Silver
Çevirmen: Tuba Özkat
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 400

İki kişi. On fırsat. Unutulmaz bir aşk hikâyesi.

Laurie, ilk görüşte aşkın sadece filmlerde olduğuna emindi. Ancak karlı bir aralık akşamı, otobüsün buğulu camları ardından genç bir adam gördü. Göz göze geldiler, Laurie’nin kalbi duracak gibi oldu ve… otobüs yoluna devam etti.

Laurie birbirlerini tekrar bulacaklarından emin bir şekilde bir sene boyunca, şehirdeki her otobüs durağında ve kafede onu aradı ama bulamadı. Daha doğrusu, doğru zamanda bulamayacaktı. En yakın arkadaşı Sarah ise onu, uzun süredir anlatıp durduğu erkek arkadaşı ile tanıştıracaktı nihayet. Bu Jack’ti, otobüs durağındaki genç adam.

“Josie Silver yazım tarzıyla içinizi öyle bir ısıtıyor ki, romanın karakterleri siz daha farkına bile varamadan kalbinizde yer ediyor. Hâlâ Zamanımız Varken, sırlar ve aldatmacalarla dolu ve bir gerilim romanı gibi sürükleyici.”
Jill Santopolo

“Sürükleyici, içinizi ısıtan bir hikâye… Gerçek aşka inansanız da inanmasanız da bu ilk romandan zevk alacağınız kesin.”
Kirkus Reviews

“Bir aşk girdabına kapılmaya hazır olun. Bu roman beni tamamen büyüsü altına aldı.”
Reese Witherspoon

hala zamanımız varken
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 19

Noel’de Cinayet

Yazar: Agatha Christie
Çevirmen: Gönül Suveren
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 176

Kulakları sağır eden bir gürültü ve canhıraş bir çığlık, Lee ailesinin Noel yemeğini berbat eder. Üst katta zalim Simeon Lee boğazı kesilerek öldürülmüştür. Köyde bir arkadaşının evinde Noel tatilini geçirmekte olan Hercule Poirot olaya el koyunca evde yas havası yerine kuşku rüzgârları esmeye başlar. Herkesin yaşlı adamdan nefret etmesi için kendine göre bir nedeni vardır…

thumbnail
Önerilen Yazı
Hercule Poirot Serisi – 40 Kitap!
noel'de cinayet
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 20

Holly Chase’in Öteki Hayatı

Yazar: Cynthia Hand
Çevirmen: Arif Dursun
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 392

Herkes ikinci bir şansı hak eder.

Zamanında paylaşmazsan, tüm paylaşamadıklarını hayatının sonuna kadar uzaktan izlemeye tutsak edilirsin.

Beş yıl önce Noel arifesinde Holly’yi, ne kadar bencil ve şımarık olduğunu gösteren üç hayalet ziyaret etti. Onu, doğru yolu bulması için ikna etmeye çalıştılar. Fakat o buna yanaşmadı… Ve ölüverdi. Şimdi Geçmiş Noel Hayaleti olarak çalışıyor ve her yıl başka bencil ruhları kurtarıyor. On yedi yaşında kalmış halde, ailesi ve arkadaşlarının onsuz geçirdikleri yılları izliyor. Ölümden sonraki hayatı çok berbat geçiyor ama bu yıl her şey…

Sanki değişmek üzere.

Hem gülümsetecek hem duygulandıracak hem de korkutacak, tıpkı Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı gibi…

New York Times listesinden düşmeyen Koruyucu serisinin yazarı Cynthia Hand, dertli dünyamızda, gerçek bir fark yaratmaya çalışan Dickens’a şapka çıkarıyor.

holly chase'in öteki hayatı
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 21

10 Sürpriz Randevu

Yazar: Ashley Elston
Çevirmen: İren Kori
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 272

Bırak ailen her şeyi daha da tuhaflaştırsın

Sophie’nin yeni yıldan tek dileği erkek arkadaşıyla biraz yalnız kalıp özgürlüğün tadını çıkarabilmekti ama ona sürpriz yapmak için gittiği partide ortaya çıktığı üzere özgürlük peşinde olan yalnız kendisi değildi.

Dünyası başına yıkılan Sophie, Noel tatili için Nonna’nın evinde toplanan geniş ailesinin yanında biraz olsun avunmayı umuyordu. Torununun kendine acımasına seyirci kalmak istemeyen Nonna hemen zekice bir plan kurdu: Her birini farklı bir aile üyesinin seçeceği on randevu.

Bazıları felaketle sonuçlanabilecek bu randevuları atlatabilmek için Sophie’nin, kuzenleri Olivia’yla Charlie’nin ve tabii yan komşuları Wes’in yardımlarına ihtiyacı vardı. Efsane Dörtlü güçlerini yeniden birleştirmişken, ikinci şans peşine düşen eski sevgililer ya da imkânsız aşklar onları yıkamazdı… değil mi?

“Baştan sona büyük harflerle diyorum ki kesinlikle çok keyifli.”
NPR

“Aşkı bulmak, kendini ve aileni tanımak üzerine çok eğlenceli bir hikâye.”
Kirkus

“Aile üyelerinin karakterleri, Sophie için seçtikleri randevularla oldukça zeki bir şekilde yansıtılıyor.”
Publishers Weekly

10 sürpriz randevu
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 22

Hayalet Öyküleri

Yazar: M. R. James
Çevirmen: Altay Aktürk
Yayınevi: Cem Yayınevi
Sayfa Sayısı: 94

Montague Rhodes James (1862 – 1936) Cambridge Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına dek yükselmiş bir ortaçağ uzmanıydı. Çağının önemli bir bilim insanıydı ama asıl ününü hayalet öyküleri yazarı olarak yaptı. Gotik hayalet öyküsünü yenileyen ve 20. yüzyıla uyarlayan kişi olarak tanınmaktadır. Yakından tanıdığı üniversite ve kilise ortamlarına dehşeti taşıyarak, hâlâ okuyucusunu rahatsız edebilen öyküler kaleme almıştır.

hayalet öyküleri
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 23

Beyazlı Kadın

Yazar: Wilkie Collins
Çevirmen: Serim As Özdemir
Yayınevi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 744

Beyazlı Kadın, Victoria dönemi kurgusal yapıtları arasında “duygusal gerilim romanı” diye tanımlanan ve Gotik edebiyatın gerilimini, İngiliz edebiyatının psikolojik gerçekçiliğiyle kaynaştıran türün ilk örneği olarak kabul edilir.

Roman karakterlerinin çeşitli ruhsal durumlarını aktaran çarpıcı anlatım biçeminin ustası Wilkie Collins, bu ilk romanında gotik romanlardaki dehşeti gizemli İtalyan şatolarından, Victoria dönemi İngilteresi’nin daha modern, orta sınıf evlerine taşıdı. Gotik edebiyat çoğunlukla cinayet, delilik, iki eşlilik temalarına odaklanırken Beyazlı Kadın türü romanlar, dönemin kırsal malikânelerinde olabilecek bir takım kötü niyetli emelleri ve onlara bağlı olayları aktarır. Henry James, Collins’in yapıtlarını, “Mr. Collins, gizemlerin en gizemlisini, kapımızın eşiğindeki muammayı romana kattı,” diye tanımlar.

Charles Dickens’ın onu taklit eden bir roman yazmaya çalışmış olması da Wilkie Collins’in ve Beyazlı Kadın’ın değerini belirtmek için yeterli sayılabilir. Collins ise kendi tarzını, “evdeki tiyatronun sırları” olarak açıklar.

beyazlı kadın
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 24

Noel Kekinin Gizemi

Yazar: Agatha Christie
Çevirmen: Çiğdem Öztekin
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 272

İngiltere’nin Kırsal kesiminde Noel zamanı bir ev düşünün. Şöminede odunlar çıtır çıtır yanıyor, birbirinden lezzetli Yiyecekler konuklara ikram ediliyor. Böyle bir ortamda cinayet işlenebileceği hiç aklınıza gelir mi?

Hercule Poirot’nun yastığının üstüne bırakılan değil, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını gösteriyordu. Ta ki karların içinde genç bir kızın cesedi bulunana dek…

noel kekinin gizemi
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 25

Sherlock Holmes – Mavi Yakut

Yazar: Sir Arthur Conan Doyle
Yayınevi: Halk Kitabevi
Sayfa Sayısı: 120

1887’de yeni yıl günlükleri ilk çıktığından beri, Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes’u, yaratılan en güzel kurgusal karakterlerden birisi olmuştur.

Her kitap, birbirinden harikulade hikâyelerden oluşmaktadır. Tüm zamanların en iyi görev yapan dedektifi unvanını ne ile kazandığını okudukça anlayacak ve bir Sherlock Holmes hayranı olacaksınız.

sherlock holmes - mavi yakut
noel temalı kitap listesi- tam 12 kitap! 26

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yorumunuzu Bekliyoruz