Otostopçunun Galaksi Rehberi, Galaksinin Batı Sarmal Kolu’nun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır.
Otostopçunun Galaksi Rehberi
Yazar: Douglas Adams
Çevirmen: Nil Alt
Yayınevi: Alfa Yayınları
Sayfa Sayısı: 248
Galaksinin Batı Sarmal Kolu’nun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır. Bu güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canlıları öyle ilkeldir ki dijital kol saatinin hâlâ çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler. Bu gezegenin şöyle bir sorunu vardı: Üzerinde yaşayan halkın büyük bölümü çoğu zaman mutsuzdu.
Bu sorun için pek çok çözüm önerilmişti, ama bunların çoğu genellikle yeşil renkli küçük kâğıt parçalarının hareketleriyle ilgiliydi. Bu da tuhaftı, çünkü aslında mutsuz olanlar yeşil renkli küçük kâğıt parçaları değildi. Bu nedenle sorun varlığını sürdürdü; halkın çoğunun durumu kötüydü ve onların büyük bölümüyse sefildi, dijital kol saatleri olanlar bile. Her şeyden önce, ağaçlardan inmekle büyük bir hata ettiklerini düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü korkunç, aptal bir felaket meydana geldi. İşte bu kitap o felaketin doğurduğu bazı sonuçların öyküsüdür.
Üstelik unutulmaması gereken şu ki: Dizinin daha ilk kitabındasınız ve yine bir perşembe yaklaşıyor, hafta sonuna az kaldı.
İlginizi Çekebilir: Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi
İlginizi Çekebilir: Otostopçunun Galaksi Rehberi Kitap Yorumu
Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu
Yazar: Douglas Adams
Çevirmen: İrem Kutluk
Yayınevi: Alfa Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Yüz binlerce okura ulaşan Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinin sevilen gezgini Arthur Dent’in yaratıcısı Douglas Adams, bu yeni serisinde dedektifliğin kalıplarını yıkan dedektif Dirk Gently ile çıkıyor okurun karşısına.
Holistik dedektifimize göre, her olayın temelde birbiriyle bir bağlantısı vardır ve bu bağlantıların gizemini herkesten önce o çözmelidir. Çünkü Dirk Gently, soruları yalnızca yanıtlarını bildiğinde sormayı seviyor.
Şimdiyse karşısında, yanıtını henüz bilmediği sorular var: Örneğin, basit bir hokkabazlık numarasıyla, Kolejin akşam yemeğindeki tuzluk nasıl oldu da iki yüz yıl önce yapılmış bir Yunan vazosunun içine girdi? Ve şu tuhaf bilgisayarcının kanepesi apartmanın merdivenine, yerinden oynatılamamak üzere nasıl sıkıştı? Fizik kurallarınca “imkânsız”, Dirk’ün anlayışınca “açıklanamaz” görünen bu muammaların peşinde, gezegenin varoluşuna dek uzanan bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz.
“Douglas Adams, Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu’nda bizi yine galaksiler arası tuhaf karakterlerle tanıştırıyor… Pürüzleri üst üste yığıyor, ilgiliyi ilgisizden ayırma işini okura bırakıyor. Yerleşik uygulamalarla ve tuhaflıklarımızla resmen dalga geçiyor… Gently ve arkadaşları için çok güzel bir başlangıç.”
Sacramento Bee
İlginizi Çekebilir: Dirk Gently Serisi
Büyünün Rengi
Yazar: Terry Pratchett
Çevirmen: Niran Elçi
Yayınevi: DeliDolu
Sayfa Sayısı: 240
Yakın geçmişte, sonsuzluğun büyülü evrenine uğurladığımız Sir Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan, 40 kitaplık, kültleşmiş “DiskDünya” serisinin ilk iki halkası Büyünün Rengi ve Fantastik Işık, Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu Yayınları’nın özenli baskısıyla edebiyatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Tüm zamanların en uzun soluklu dizilerinden biri sayılan DiskDünya, ilk kez okurla buluştuğu 1983 yılından bu yana, gerek özgün hikâyesi gerekse sıra dışı karakterleriyle her yaştan okurun ilgisini çekmeyi başaran asla eskimeyecek bir başyapıta dönüşüyor.
Eşsiz mizahı ve ironisiyle hayranlık yaratan Terry Pratchett, sınır tanımaz yaratıcılığını dâhiyane fikirleriyle buluşturarak, okurlarını, DiskDünya adında, devasa bir kaplumbağanın üzerindeki dört filin sırtladığı diskten oluşan, düşünce ile gerçekliğin arasında tutunmaya çalışan benzersiz bir âleme çağırıyor.
Bin bir çeşit büyünün, ateş püskürten ejderhaların, korkunç canavarların, konuşan ağaçların, kimliği belirsiz yaratıkların, gizemli tanrıların ve ölüme meydan okuyan trollerin arzı endam ettikleri DiskDünya’da, daha önce eşi benzeri görülmemiş detaylarla süslenmiş olağanüstü bir evren resmediliyor.
Pratchett’ın, yolculuk ve turizm temasını oldukça derinlikli bir şekilde işlediği serinin ilk kitabı Büyünün Rengi’nde tanıştığımız İkiçiçek karakteri, DiskDünya’nın en büyük şehri Ankh-Morpark’a ayak basan ilk turist oluyor. Burada çevresine adeta para saçarak garip davranışlar sergileyen DiskDünya’nın ilk turistine yol göstermesi için bir rehber gerekiyor. İkiçiçek’in imdadına Rincewind adında, heyecanlı tavırlarıyla dikkat çeken, ama okuldan bile atılmasına sebep olabilecek kadar başarısız sayılabilecek bir sihirbaz yetişiyor. Kısa sürede kaynaşan(!) iki yoldaş, ilerleyen zamanlarda tehlikelerle dolu bir maceraya sürükleniyor.
Olaylar sarpa sarmışken, DiskDünya’daki filozoflar Büyük A’Tuin adlı kaplumbağanın nereye gittiği ya da çiftleşip yeni diskdünyalar yaratıp yaratmayacağı üzerine kafa yormakla meşgul görünüyor. Geleceği değiştirmek isteyen ve Rincewind’in peşine düşmek için oldukça geçerli bir sebebi olan sihirbazların varlığı ise ortama tuz biber ekiyor…
Macera boyunca, ölümden hep kıl payı kurtulan Rincewind’in ve yoldaşının birinci romanın finalinde neyle ya da kimle yüzleşeceği, okur için de büyük bir sürprize dönüşüyor. Öykümüz, bu sürprizin ardından hızla ve sürükleyici bir şekilde serüvene kaldığı yerden devam ediyor. Rincewind, sahip olduğu ama kullanmadığı büyüyü keşfedebilecek mi? DiskDünya’yı sırtında taşıyan kaplumbağanın nereye gittiğini çözmeye çalışanlar sorularının yanıtlarını bulabilecek mi? İkiçiçek geldiği yere geri dönebilecek mi? Rincewind atıldığı okula yeniden kabul edilebilecek mi? Tüm bu soruların yanıtları efsane dizinin ikinci romanı Fantastik Işık’ta açığa kavuşarak serinin üçüncü kitabı için de iştah kabartıyor…
DiskDünya serisi, hayalgücünün sınırlarını zorlayan kurgusunun yanı sıra kuantum fiziğinden sanayi devrimine, popüler kültür klişelerinden Hamlet, Rüzgâr Gibi Geçti vb. edebiyat ve sinema klasiklerine uzanan değişik kültür unsurlarına saygı duruşunda bulunarak gerçek dünyadaki pek çok konuyla dalga geçmesini bilen göz kamaştırıcı bir edebiyat harikası…
“İnanılmaz yetenekli bir hicivci.”
The Times
“Akıl almaz mucitliği DiskDünya dizisini modern kurgunun sonsuz zevklerinden biri kılıyor.”
Daily Mail
Ve Başka Bir Şey Daha
Yazar: Eoin Colfer
Çevirmen: İrem Kutluk
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 416
Bilimkurgu yazınının benzersiz ismi Douglas Adams’ın neredeyse dünyanın tüm dillerine çevrilen dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi, BBC’de radyo oyunu olarak yayımlanmasının ardından büyük bir okur kitlesine ulaşarak popülerliğini asla yitirmeyecek bir kült haline geliyordu…
Belli başlı her galaktik uygarlığın tarihi üç ayrı ve fark edilebilir aşamadan geçme eğilimindedir. Bu aşamalar hayatta kalma, sorgulama ve incelikli düşünmedir. Bu konuya genel ve fazlasıyla açıklayıcı bir örnek olarak ilk aşama “Nasıl yiyebiliriz?”, ikinci aşama “Nerede yiyoruz?”, üçüncü aşamaysa “Öğle yemeğini nerede yiyelim?” sorularıyla tanımlanmaktadır. Hayat, Evren ve Her Şeye Dair Nihai Soru’nun cevabını bilseniz ve uzun bir arayışın ardından ulaştığınız Evren’e hükmeden kişiyle fikir alışverişinde bulunacak olsanız bile, sizi sakinleştireceğini düşündüğünüz bir fincan demli çay içmek ya da asla unutamayacağınız mükellef bir yemek için Evrenin Sonundaki Restoran’a buyrun. Asla pişman olmayacaksınız…
Yokyer
Yazar: Neil Gaiman
Çevirmen: Evrim Öncül
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 372
Genç ve iyi kalpli Richard Mayhew’un sıradan hayatı, bir kaldırımda karşısına çıkan yaralı genç kızın hayatını kurtarmasıyla sonsuza dek değişir. Bu iyilik Richard’ı var olduğunu hayal bile etmediği bir dünyayla –şehrin altındaki terk edilmiş Metro istasyonları ve kanalizasyonlarda gelişmiş karanlık bir yaşamla– tanıştırır. O artık, yarıklardan düşen insanların yaşadığı Aşağıtaraf’ın bir parçasıdır… ve eğer bildiği dünyaya dönmek istiyorsa, gölgelerin ve karanlığın, canavarların ve azizlerin, katillerin ve meleklerin şehrinde yaşamayı öğrenmek zorundadır…
“Gaiman, basitçe söylemek gerekirse, hikâyelerin hazine evi gibi ve biz de ona sahip olduğumuz için şanslıyız…”
Stephen King
İlginizi Çekebilir: Yokyer Kitap Yorumu
İlginizi Çekebilir: “Yokyer” Hayranlarına Okuma Önerileri
Vakıf
Yazar: Isaac Asimov
Çevirmen: Kemal Baran Özbek
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma İmparatorluğu’nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.
Galaktik İmparatorluk’un altın çağıydı. Binlerce yıldır gezegenler bu kadim medeniyetçe yönetiliyordu. Ancak bir adam, imparatorluğun çökeceğini öngörme cüretini gösterdi: Psikotarih biliminin öncüsü Hari Seldon. Tahminlerine göre galaktik savaş kaçınılmazdı. Bu durumu olabildiğince ertelemek adına iki Vakıf kurdu; biri imparatorluğun sahip olduğu binlerce yıllık bilgiyi korumakla yükümlüydü, diğerinin ise ne yeri ne de amacı biliniyordu. İmparatorluk çökmeye başlayınca Galaktik Ansiklopedi üzerinde çalışan Birinci Vakıf sakinleri, Seldon’ın onlar için tahminlerinin de ötesinde bir rol biçtiğini anlayacaktı.
İlginizi Çekebilir: Vakıf Serisi
Zaman Makinesi
Yazar: H. G. Wells
Çevirmen: Volkan Gürses
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 128
Wells’in ilk olarak okul gazetesinde yayınladığı bir öyküden hareketle kaleme aldığı kısa romanı Zaman Makinesi, 1895’ten beri bilimkurgunun önde gelen eserlerinden biri oldu. Hem geleceği hayal etmek hem de biliminsanının karakterini göstermek adına derin saptamalarda bulunan, politik göndermelerle yüklü bu distopya, hâlâ gerçekleştiremediğimiz bir fantezinin peşinden yıllardır sürüklüyor bizi. Volkan Gürses’in Türkçeye çevirdiği Zaman Makinesi’nin bu yeni baskısı, roman tarihi ve H.G. Wells üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan akademisyen Patrick Parrinder’ın önemli makalelerinden biriyle zenginleşiyor.
Amerikan Tanrıları
Yazar: Neil Gaiman
Çevirmen: Niran Elçi
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 712
Gölge son üç yılını hapishanede geçirmiştir ve tahliyesine iki gün kala karısının ölüm haberini alır. Cenazeye katılmak için uçağa biner. Yanına en masum tanımla “esrarengiz” denilebilecek Bay Çarşamba oturur. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
“Artık Gölge on yaş daha yaşlı. Amerika da öyle. Ve Tanrılar beklemede.”
İlginizi Çekebilir: Amerikan Tanrıları Serisi
İlginizi Çekebilir: “Amerikan Tanrıları” Hayranlarına Okuma Önerileri
İlginizi Çekebilir: Amerikan Tanrıları Kitap Yorumu
Dune
Yazar: Frank Herbert
Çevirmen: Dost Körpe
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 712
En İyi Roman kategorisinde Hugo Ödülü
En İyi Roman kategorisinde Nebula Ödülü
Modern edebiyatın en epik mesih anlatılarından biri sayılan Dune, genç Paul Atreides’in hikâyesini anlatır. Atreides’in ailesi, evrendeki en önemli ve en değerli madde olan melanj ‘baharatının’ tek kaynağı olarak bilinen Arrakis gezegeninin kontrolünü kabul etmiştir. İmpatorluğun güçleri Arrakis’in kontrolü için birbirlerinin boğazına sarılırken, politika, din, ekoloji, teknoloji ve insani duyguların çok katmanlı, karmaşık etkileşiminden benzersiz bir hikâye doğacaktır.
Frank Herbert’ın yarattığı evren, yıllar boyunca milyonlarca okurun zihninde gerçekliğini kabul ettirdi ve bugün de ayakta.
İyi bir bilimkurgu ve iyi bir edebiyat yapıtı okumak isteyen herkesin yolu Dune serisinde birleşiyor… İthaki’nin yepyeni “Bilimkurgu Klasikleri” dizisi Dune efsanesiyle başlıyor…
“Yüzüklerin Efendisi dışında bu kitapla kıyaslanacak başka bir kitap yok.”
Arthur C. Clarke
“Güçlü, inandırıcı ve usta işi.”
Robert A. Heinlein
“Modern bilimkurgunun mihenk taşlarından biri.”
Chicago Tribune
İlginizi Çekebilir: Dune Serisi
İlginizi Çekebilir: Dune Hanedanlık Üçlemesi
İlginizi Çekebilir: “Dune” Hayranlarına Okuma Önerileri
İnsansılar
Yazar: Robert J. Sawyer
Çevirmen: Petek Tozan
Yayınevi: Abis Yayınları
Sayfa Sayısı: 386
Hominids-İnsansılar; iki insan türünü anlatıyor. Bu türlerden biri biziz; diğeri ise paralel bir evrende hüküm süren Neanderthaller. Neanderthal medeniyeti, bilimsel ve kültürel açıdan bizimkiyle kıyaslanacak kadar ilerlemiştir; onlar sadece bizimkinden farklı bir tarih ve toplum görüşüne sahiptirler. Neanderthal bir fizikçi olan Ponter Boddit, bir deney esnasında farkında olmadan iki dünya arasındaki engeli aşar ve kendini, bizim evrenimizde bulur. Neanderthal olduğu anlaşılınca hemen incelemeye alınır.
Tuhaf bir evrende tek başına kalan şaşkınlık içindeki Ponter ile Kanadalı bir genetikçi olan Mary Vaughan arasında bir yakınlaşma olur. Bu arada paralel evrendeki Ponter’ın erkek eşi, Adikor Huld, deneyden sonra kendini boş bir laboratuvarda bulur. Ponter ortadan kaybolmuştur. Adikor ise cinayetle suçlanmaktadır. Ponter’a ne olduğuna dair hiçbir fikri yokken masumiyetini nasıl kanıtlayacaktır?
“Sürükleyici, antropolojik anlamda doyurucu ve kuramlarla dolu olan Sawyer imzalı bu roman çok geniş kitlelere hitap ediyor.”
The Globe & Mail
“Zekice düşünülmüş antropolojik bir bilim kurgu hikâyesi… Yazarın her zamanki üstün zekâsı ve korkutucu boyutlardaki bilgisi gözler önüne seriliyor… Hem akla hem de yüreğe hitap eden bir roman.”
Publishers Weekly
“Robert Sawyer, İnsansılar adlı romanı ile bir başarı daha elde ediyor: çok ilgi çekici kavramsal bir konu, geliştirilmiş bir bilimsel teori, iddialı bir sosyal bilinç anlayışı ve akşam yemeğine eve götürmek isteyeceğiniz karakterler.”
Jane Francher
İlginizi Çekebilir: Neandertal Paralaksı Serisi
Flash Forward
Yazar: Robert J. Sawyer
Çevirmen: Petek Tozan
Yayınevi: Abis Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Amerikan ABC kanalında aynı adla yayınlanan ve dünya üzerinde milyonlarca tutkunu olan dizi filmin senaryosunun dayandığı metindir Flashforward.
CERN olarak adlandırılan ve çok sayıda ülkenin katılımıyla İsviçre’de, yerin altında kurulmuş laboratuarda “Higgs” veya “Tanrı parçacığı” olarak bilinen ve evreni var ettiği iddia edilen “ilk maddeyi” elde etmek için o güne kadar görülmemiş güçte enerji üreten “çarpışma” deneyi için düğmeye basılmıştır. Fakat düğmeye basılır basılmaz beklenmedik olaylar dizisi başlar: dünyadaki herkes birkaç dakikalığına uykuya dalar ve insanların bilinçleri yirmi bir yıl sonrasına gider. Bu birkaç dakika sona erip insanlar kendilerine geldiklerinde herkes gelecekle ilgili bilgi sahibi olmuş ve inanılmaz olaylar yaşanmaya başlamıştır.
“Uluslar arası kabul görmüş Robert J. Sawyer kadar geniş bir hayal dünyası olan çağdaş bir bilim kurgu yazarının var olduğunu düşünmek hayli zor.”
The Toronto Star
“Robert J. Sawyer yetenekli ve hatta cüretkâr bir anlatıcı.”
Amazing Stories
“Sawyer günlük yaşama ilişkin olayları tuzla buz olmuş bir dünya görüntüsüyle tasvir eden parlak bir üslubun sahibi.”
The Gainesville Sun
Kedi Beşiği
Yazar: Kurt Vonnegut
Çevirmen: Serkan Göktaş
Yayınevi: April Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 240
Dinleyin:
Gençken; iki karı önce, 250.000 sigara önce, 3.000 litre içki önce…
Çok daha gençken, adını ‘Dünyanın Sona Erdiği Gün’ koyacağım bir kitap için malzeme toplamaya başlamıştım. Kitap, gerçeklere dayanacaktı.
Kitap, mühim Amerikalıların, ilk atom bombasının Hiroşima’ya atıldığı gün ne yaptıklarını anlatacaktı. Hristiyan bir kitap olacaktı. Hristiyan’dım o zamanlar. Artık Bokononcuyum. Bokonon’un acı-tatlı yalanlarını öğretecek biri çıkaydı karşıma, daha o zamandan Bokononcu olurdum. Fakat Bokononculuk, Karayip Denizi’ndeki San Lorenzo Cumhuriyeti isimli küçük adayı çevreleyen çakıl taşlı plajların ve sipsivri mercanların ötesinde henüz bilinmiyordu.
Biz Bokononcular insanlığın, ne yaptıklarının farkına varmadan Tanrı’nın İradesi’ni yerine getiren takımlardan oluştuğuna inanırız.
Modern insana, deliliklerine dair bir başyapıt. Gezegenin sonuna dair apokaliptik bir öykü. Kara mizahla örülü bir gelecek tasavvuru.
Mezbaha 5
Yazar: Kurt Vonnegut
Çevirmen: Serkan Göktaş
Yayınevi: April Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 184
Kurt Vonnegut, Batman’deki Joker’in iyi kalpli ikizi gibi. Beyne şerbet dökerken, kalbe kezzap saçıyor! Tüm zamanların en büyük savaş karşıtı romanlarından Mezbaha 5’te, Dresden bombardımanı merkezinde bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz.
Billy Pilgrim beceriksiz bir zaman gezgini; nereye gideceğini kontrol edemiyor ve seyahatleri eğlenceli falan geçmiyor. Hayatının hangi kısmında kendini oynayacağını önceden bilemediğinden, sürekli sahne korkusu çektiğini söylüyor. Billy Pilgrim bir savaş esiri. Güzel ve yaşanabilir bir kentin mahvına tanık oldu. Tanıdığı biri, başkasına ait bir demliği aldığı için vuruldu Dresden’de. Bir diğeri, şahsi düşmanlarını savaştan sonra kiralık katillere öldürteceği tehdidini sahiden savurdu.
Unutmayın: Hepsi yaşandı bunların. Aşağı yukarı. En azından savaş kısımları gerçek.İnsanlığın merkezine yapılan bu zaman yolculuğu, hayatın anlamını arayan fakat bulmaya korkan herkes için benzersiz bir rehber.
Kankolikler
Yazar: Christopher Moore
Çevirmen: Berna Gülpınar
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 415
Ölümlülerin sıkıcı hayatından gına getiren sevgili dostlarımız! İşte karşınızda abartılı, sonsuz, harika, leziz, ölümüne komedi, yüksek, genç ve aşık bir terane!
Vampir olmak, Jody’nin seçimi değildir. Fakat ara sokaktaki bir çöp konteynerinin altında, yanık bir el, ağrıyan bir boyun, insanüstü bir güç ve Nosferatu’ya özgü bir susuzlukla uyandığında, anlar ki, karar çoktan verilmiştir.
Sabah dokuz-akşam beş tarzı bir yaşamdan gecenin sinsi sonsuzluğuna yapacağı geçiş hiç kolay olmayacaktır. Fakat işte tam da bu noktada, C. Thomas Flood (dostlar arasında, Tommy) devreye girer. Yazar olmak isteyen Indiana’lı Tommy, San Francisco’daki bir süpermarkette, gece vardiyasında çalışıp hindi-bowlingi oynamakta ve geleceğin Kerouac’ı olacağı anı beklemektedir. Derken, güzeller güzeli, ölümsüz bir kızıl afet kapıdan içeri girer.
Ve Tommy’nin hayatını -sonraki hayatını da– genç adamın hayal bile edemeyeceği bir şekilde değiştirmek üzere işe koyulur.
“Moore’un anlatım tarzı, Vonnegut ve Douglas Adams’ı hatırlatıyor. Üstüne üstlük muziplikte ve aşk meşk meselesinde herkesi solluyor.”
Philadelphia Inquirer