1. Ana Sayfa
  2. Benzer Kitaplar

Meksika Gotiği Hayranlarına 14 Kitap Önerisi

Meksika Gotiği Hayranlarına 14 Kitap Önerisi
0

Meksika Gotiği, türün alışıldık yapısına çağdaş bir bakış açısı sunan, kâbus tekinsizliğine sahip bir roman.

Meksika Gotiği

Yazar: Silvia Moreno – Garcia
Çevirmen: Mustafa Güdük
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 328

Locus En İyi Korku Romanı Ödülü
Britanya Fantazi En İyi Korku Romanı Ödülü
The New Yorker, Vanity Fair, NPR, The Washington Post, Tor.com, Marie Claire, Vox ve Book Riot’a Göre Yayımlandığı Yılın En İyi Kitaplarından

1950’lerin Meksika’sında sosyetenin genç gözdelerinden Noemí Taboada gönlünün istediği gibi yaşıyor, eğleniyordu. Ancak yeni evlenen kuzeninden gelen mektupta okudukları onu afallatacaktı. Eşinin onu zehirlediğini düşünen ve birinin ona yardım etmesi için yalvaran kuzeni Catalina’yı görmeye, kentten uzakta bir malikâne olan Doruk Mevki’ye doğru yola çıkan Noemí oraya vardığında ne bulacağından emin değildi. Kuzeninin eşini ve adamın varlıklı ailesini tanımıyordu, gideceği bölge hakkında da çok az bilgisi vardı.

Şık kıyafetleri ve kırmızı rujuyla kokteyl partilerine katılmaya daha çok alışkın olsa da önüne çıkan hiçbir zorluktan çekinmeyen Noemí, kuzenini kurtarmak için elinden geleni yapacak, Catalina’nın hem yakışıklı hem de korkutucu eşi Virgil de, ona fazlasıyla ilgi gösteren ailenin ihtiyar reisi Howard Doyle da gözünü korkutamayacaktı. Fakat duvarların ardında pek çok sır saklayan evin kendisinin, Doruk Mevki’nin Noemí’ye oynayacağı oyunlar yeni başlıyordu. Kan ile şiddet, rüya ve gerçek, delilik ve aklıselim birbirine girecek, yeraltına gömülü mazi öyle ya da böyle intikam için tekrar yüzeye çıkacaktı.

Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları’nın ödüllü yazarı Silvia Moreno-Garcia’dan Meksika Gotiği, türün alışıldık yapısına çağdaş bir bakış açısı sunan, kâbus tekinsizliğine sahip bir roman.

“Bir ustalık eseri… kasveti görkemli bir macera, korkutucu, akıllı ve alaycı. Noemí Taboada gizem, skandal ve hayaletlerle dolu bu dünyada muhteşem bir kılavuz.”
Victor LaValle

“Meksika Gotiği hem ödümü kopardı hem de aklımı aldı. Silvia Moreno-Garcia bir kere daha türden türe atlayabilen bir büyücü olduğunu kanıtlıyor, günümüzün en heyecan verici yazarlarından.”
Charlie Jane Anders

meksika gotiği
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 24

Tüm Kapıları Kilitle

Yazar: Riley Sager
Çevirmen: Esat Ören
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 384

Mükemmel bir teklif, şeytani bir karanlığı ne kadar saklayabilir?

İşten kovulduğun gün sevgilinin seni aldattığını öğreniyorsun, artık bir evin yok, banka hesabında da beş yüz dolardan az para var. Jules Larsen hayatının krizlerden krizlere koşan böyle bir döneminde mükemmel bir teklif sunan gizemli bir ilanla karşılaştı. İş başvurusuna gidince New York’un en havalı binası olan Bartholomew’daki bir dairenin üç ay boyunca bakıcısı olursa karşılığında ayda dört binden, toplamda on iki bin dolar alacağını öğrendi. Yalnız bazı kurallar vardı: Ziyaretçi yasaktı. Dairede geçirmediği bir gece bile olmayacaktı. Binada yaşayan diğer insanları asla rahatsız etmeyecekti. Sonuçta Bartholomew’da ya ünlüler ya da çok zenginler yaşıyordu hatta Jules’un en sevdiği romanın yazarı da buradaydı.

Jules her ne kadar binanın ihtişamına kapılsa da burada tuhaf bir şeyler olduğunu kısa sürede hissedecekti, bir daireye onun gibi bakıcılık yapan Ingrid aniden ortadan kaybolunca da ipler kopacaktı. Bartholomew’nun günümüzdeki haliyle kan dondurucu geçmişinin hiçbir alakası yok muydu gerçekten?

Tüm Kapıları Kilitle’yi okurken dışarıdan tertemiz görünen hayatların sakladığı kopkoyu korkulara gömülecek, gözlerinizi sayfadan ayırmanıza izin vermeyecek, sinir bozucu bir maceraya sürükleneceksiniz.

“Kapıları kilitlemek için artık çok geç – korku içeri girdi bile. Bu yılın en sevdiğim gerilim romanı!”
R. L. Stine, Goosebumps’ın yazarı

“Sager tekinsiz, elinizden bırakamayacağınız bir psikolojik gerilim romanı yazmış… Sevilesi karakterler, müthiş bir anlatım, ters köşeler ve Rosemary’nin Bebeği’ni andıran havasıyla, Stephen King ile Gillian Flynn hayranları için vazgeçilmez bir kitap.”
Library Journal

“Tüm Kapıları Kilitle nadide bir mücevher. Riley Sager’ın şimdiye kadarki en iyi romanı!”
Kate Moretti, Kaybolduğum Yıl’ın yazarı

tüm kapıları kilitle
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 25

Dokuzuncu Cemiyet

Yazar: Leigh Bardugo
Çevirmen: Nur Eren
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 464

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı
Goodreads okurlarına göre 2019’un En İyi Fantastik Romanı!

Galaxy “Alex” Stern, Yale Üniversitesi birinci sınıf öğrencileri arasından tuhaflığıyla sıyrılan bir genç. Los Angeles’ta büyüyen ve her türlü belaya bulaşabileceği bir hayat yaşayan Alex, vahşi bir cinayet mahallinden sağ çıkan tek kişi. Yirmi yaşında ama birçok açıdan hâlâ boyundan büyük işlere kalkışan biri… Ve bir gece arkadaşlarını, sevgilisini, bildiği her şeyi kaybetti. Hastane yatağında uyandıktan sonra hayatı tamamen değişti. Alex, üniversitedeki cemiyetlerin faaliyetlerini denetleyen bir grubun parçası oldu, peki ama neden?

Geçmişiyle ilgili sorulara cevaplar arayan Alex, kendini birden sihirli ve gizemli cemiyetlerin, Kadim Sekizli’nin ortasında buldu. Büyüyle uğraşan, ölüleri dirilten, yaşayanları avlayan zenginlerin ve güçlülerin kalesi olan cemiyetlerde olup bitenleri kim tahayyül edebilirdi ki?

“Son yıllarda okuduğum en iyi fantastik eser. Bardugo’nun hayal gücünün sınırları muazzam ve bu kitabı da elden bırakmak imkânsız.”
Stephen King

“Dokuzuncu Cemiyet son yıllarda okuduğum en iyi fantazi romanlarından biri. Asla terk etmek istemeyeceğiniz bir dünyaya açılan bir kapı.”
Lev Grossman

“Dokuzuncu Cemiyet uzun zamandır okuduğum en iyi kitap.”
Kelly Link

thumbnail
Önerilen Yazı
Dokuzuncu Cemiyet Hayranlarına 16 Kitap Önerisi
dokuzuncu cemiyet
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 26

Kız Kardeşim Seri Katil

Yazar: Oyinkan Braithwaite
Çevirmen: Betül Şenkal
Yayınevi: Mundi
Sayfa Sayısı: 224

Bir akşam yemeği sırasında kız kardeşinizden gelen imdat çağrısına nasıl karşılık verirsiniz? Korede’nin listesi bellidir: çamaşır suyu, lastik eldivenler, çelik gibi sinirler ve dayanıklı bir mide. Bu ölümcül kız kardeş Ayoola’nın “meşru müdafaa” adına işini bitirdiği üçüncü erkek arkadaş, ablasının maharetli ellerine terk ettiği üçüncü cesettir. Korede’nin polise gitmesi herkesin hayrına olacaktır belki ama ne demişler, kol kırılır yen içinde kalır. Ta ki Korede’nin hemşire olarak çalıştığı hastanedeki doktoru baştan çıkarana kadar…

“Bomba gibi bir kitap, keskin, patlayıcı, komik.”
The New York Times

“İnsanı kahkaha atmak, ağlamaya başlamak ve ataerkil düzene derhal başkaldırmak arasında kararsız bırakıyor.”
Vogue

“Braithwaite bu heyecan verici ilk romanında şiddet, sadakat ve ailenin karanlık ama komik bir incelemesine girişirken kız kardeşlik bağlarının gücünü de sorguluyor.”
Time

kız kardeşim seri katil
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 27

On Bin Kapı

Yazar: Alix E. Harrow
Çevirmen: Başak Bekişli
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 432

Hugo, Nebula, Locus, Dünya Fantazi ödülleri adayı

Yedi yaşındayken, January bir Kapı keşfetti. Bambaşka bir dünyaya açılan bir Kapı.

January Scaller, kendini bildi bileli büyük bir malikânede, Cornelius Locke isimli zengin bir koleksiyonerin vesayeti altında yaşıyordu. Pahalı giysileri, hizmetçileri, görünüşte ayrıcalıklı bir hayatı vardı. Ancak January kendini hiç de evinde hissetmiyordu. Cornelius Locke için sanat eseri avcılığı yapan babası eve nadiren uğrar olmuştu. Hayatını katı kurallara uyarak yaşamak zorundaydı. Ve koyu renkli derisi, Bay Locke’ın koleksiyonunun egzotik bir parçası olduğunu hissettiriyordu ona.

On yedi yaşındayken, January tuhaf bir kitap buldu. Akıl almaz hikâyeler anlatan bir kitap.

Bulduğu On Bin Kapı isimli kitap, January için hem çok tanıdık hem de hayal ettiği her şeyin ötesindeki şeylerden bahsediyordu. Başka dünyaların kokularını taşıyan, gizemli Kapıları ve imkânsız bir aşk hikâyesini anlatan bu kitabı okudukça January’nin içinde bir şeyler filizleniyordu. Kendisi, ailesi ve dünyası hakkındaki gerçekleri keşfedeceği bir yolculuğa çıkacak olan January’yi büyük tehlikeler bekliyordu.

“Büyümek ve büyürken sahip olduklarımızı korumaya çalışmak üzerine göz kamaştırıcı bir hikâye.”
Amal El-Mohtar

“Cevaplara ulaşmak için sayfaları hızla çevirdim. Bu okuduğum en eşsiz kurgulardan biriydi.”
Tamora Pierce

“Hayal gücüne, maceraya ve sevginin birçok farklı gücüne yazılmış bir aşk mektubu.”
Kirkus Reviews

thumbnail
Önerilen Yazı
On Bin Kapı Hayranlarına 13 Kitap Önerisi
on bin kapı
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 28

Davetli Listesi

Yazar: Lucy Foley
Çevirmen: Filiz Çakır
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 344

“Bu Listede Olmak Bazıları İçin Bir Ölüm Kalım Meselesi”

İrlanda kıyılarındaki bir adada, davetliler hayatlarını birleştiren iki kişiyi kutlamak için toplanıyor. Damat: Yakışıklı ve çekici, yükselen bir televizyon yıldızı. Gelin: Akıllı ve hırslı, bir kadın dergisi sahibi. Şaşaalı düğünlerden beklenen ne varsa karşılığını buluyor: Tasarımcı kıyafetleri, ulaşılması zor, görkemli bir düğün yeri, lüks parti hediyeleri, butik viskiler… Elbette cep telefonunuz çekmeyebilir, adaya ulaşmak için boyunuzu aşan dalgalarla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz, ancak her ayrıntısı ustalıkla planlanmış bu düğünde yer almak, birçokları için bir ölüm kalım meselesi…

Elbette, mükemmellik sadece planlarda olur ve insan dediğiniz de insandır işte. Şampanya patlayıp eğlence başladığında, kızgınlıklar ve küçük kıskançlıklar, anıların ve iyi dileklerin her bir zerresine sızmaya başlıyor. Sağdıçlar okul günlerinden kalma bir içki oyununa girişiyor. Nedime pek de tesadüf denemeyecek şekilde elbisesini mahvediyor. Gelinin en eski (erkek) dostu rahatsız edici derecede şefkatli bir konuşmayla kadeh kaldırıyor. Ve sonra mutlu çiftin bu önemli gününe ölümün gölgesi düşüyor. Ölen kim? Öldüren kim? Belki daha da önemlisi, sebep ne?

“Bu kitabı çok sevdim. Bir köşeye kıvrılıp okuduğum klasik bir Agatha Christie kitabından aldığım mutluluğun aynısını hissettim. Değişen bakış açıları sizi tahmin etmeye yönlendiriyor ve tahmin ederken de ters köşeye yatırıyor.”
Alex Michaelides, The Silent

“Agatha Christie klasiklerinin hissiyatını uyandırıyor… Karakterlerin geçmişleri hakkında ortaya öylesine atılmış gibi görünen ayrıntılara çok dikkat edin. Bunların hepsi ipucu.”
The New York Times

thumbnail
Önerilen Yazı
Davetli Listesi Hayranlarına 16 Kitap Önerisi
davetli listesi benzer kitaplar
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 29

Piranesi

Yazar: Susanna Clarke
Çevirmen: Berna Kılınçer
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 286

Women’s Prize for Fiction 2021 (Kadınlar Kurgu Ödülü) Kazananı Piranesi romanıyla Susanna Clarke Oldu!..

Giovanni Battista Piranesi:

Venedik doğumlu İtalyan mimar, ressam.

Hayali hapishane gravürleriyle tanınır.

İçinde yıldızların aydınlattığı sonsuz salonlar, merdivenler ve koridorlar barındıran, duvarlarını okyanus dalgalarının dövdüğü, suların kabarıp çekildiği bir Ev, bir Labirent. Burası Piranesi’nin Dünyası, kuşları, heykelleri, gelgitleriyle ürkütücü, olağanüstü bir Dünya. Bu Dünyayı 13 ölü ve tek dostu olan Öteki’yle paylaşıyor, günlerini Evi ve onun harikalarını keşfederek geçiriyor. Ta ki bir gün bildiği tek dünyayı tümden yıkmakla tehdit eden gizemli bir
ziyaretçiyle karşılaşana kadar…

Evin güzelliği ölçüsüz, Şefkati sonsuzdur.

Jonathan Strange ve Bay Norrell’in yazarı Susanna Clarke ilk romanının ardından uzun bir hastalık süreci geçirdi. Piranesi, Clarke’ın bu süreçte yazdığı ikinci romanı.

Benzersiz, kabul edilmiş roman kalıplarına meydan okuyan bir başarı.”
Bernardine Evaristo

“Yalnızlığa dair zarif bir inceleme.”
The Guardian

thumbnail
Önerilen Yazı
Piranesi Hayranlarına 14 Kitap Önerisi
piranesi
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 30

Gece Yarısı Kütüphanesi

Yazar: Matt Haig
Çevirmen: Kıvanç Güney
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Sayfa Sayısı: 296

“Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var,” dedi. “Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider. Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün… Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?”

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında… Kitapların her birinde Nora’nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar.

Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora’nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

“Değişmesini istediğimiz bir dünyada hep birlikte sıkışıp kalmışken, tam zamanında yazılmış bir modern çağ masalı, günümüzün Şahane Hayat’ı.”
Jodi Picoult

“Kitapların yaşamı değiştirme gücünü kutlayan, içtenlikle ve mizahla yazılmış, baştan çıkarıcı bir roman.”
Sunday Times

“Matt Haig sözcükleri konserve açacağı gibi kullanıyor. Konserve de biziz.”
Jeanette Winterson

thumbnail
Önerilen Yazı
Gece Yarısı Kütüphanesi Hayranlarına 8 Kitap Önerisi
gece yarısı kütüphanesi
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 31

Daisy Jones ve The Six

Yazar: Taylor Jenkins Reid
Çevirmen: Elif Nihan Akbaş
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 376

2020 Glass Bell Ödülü Kazananı
Sunday Times ve New York Times Çoksatanı
Daily Mirror’a göre 2019’un En İyi Kurgusu
Daily Express’e göre 2019’un En İyi Kitabı
Goodreads Okurlarına Göre 2019’Un En İyi Tarihi Romanı

Kimileri rüyalarının peşine düşer, kimileri de kâbuslarının.

Daisy Jones ve The Six’i herkes tanırdı.

60’lı yılların sonunda henüz genç bir kızken en popüler kulüplerin aranan ismi, en ünlü rock yıldızlarının sevgilisi, partilerin neşesi hâline gelen Daisy Jones’un dünyaya haykırmak istediği şeyler vardı. Listelerin zirvesine oynayan The Six ise, üstündeki sorumlulukların ve aniden gelen başarının yüküne dayanamayan solistleri Billy Dunne’ın turnede çıldırmasıyla taze kan arayışındaydı. Bu ikilinin birleşmesiyle bir efsanenin doğması kaçınılmazdı.

Daisy çıplak ayaklarıyla sahneye çıktığı an yer yerinden oynadı. Müzikleri çağa damga vurdu. Albümleri her yerde çalıyordu. Turnede nereye gitseler biletleri yok satıyordu. Ta ki o son konsere kadar.

Ayrılıklarının ardındaki sır neydi?

“Daisy Jones ve The Six’i bir oturuşta okudum. 70’lerin müzik dünyasına doğru unutulmaz bir yolculuktu.”
Reese Witherspoon

“Taylor Jenkins Reid, unutulmaz karakterleri ve duygusal hikâyeleriyle muhteşem bir yazar.”
Emily Griffin

“Daisy Jones ve The Six bir marş, bir balad ve bir mucize.”
Elin Hilderbrand

thumbnail
Önerilen Yazı
Daisy Jones ve The Six Hayranlarına 23 Kitap Önerisi
daisy jones ve the six
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 32

Yakarış Çemberi

Yazar: P. Djèlí Clark
Çevirmen: Ceren Gürein
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 184

Nebula
Locus
Dünya Fantazi
Britanya Fantazi En İyi Novella Ödülü

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yazarlardan P. Djèlí Clark, Yakarış Çemberi’nde kaderini kendi eline almaya karar verip 20. yüzyıl Amerika’sının kötülüklerine karşı ön saflarda savaş veren üç siyah kadının hikâyesini anlatıyor.

1915 yılında, D. W. Griffith’in meşhur filmi Bir Ulusun Doğuşu vizyona girdi. Ancak kimse D. W. Griffith’in bir büyücü, Bir Ulusun Doğuşu’nun da Amerikan halkının kalbinin en derinliklerinde saklı tuttuğu nefreti gün yüzüne çıkarmak için yapılmış bir büyü olmasını beklemiyordu. Amerika’ya yayılan nefret dalgasından güçlenerek beslenen Klan, bir kez daha tehlikeli hâle gelmeye başlamıştı. Ve bu sefer yanlarında cehennemden şeytanlar getirmişlerdi.

Neyse ki Maryse Boudreaux’nun büyülü bir kılıcı ve ters düşmek istemeyeceğiniz arkadaşları vardı. Bir yandan içki kaçakçılığı yapan Maryse, bir yandan da arkadaşlarıyla birlikte Klan’ın dünyaya çağırdığı şeytanları avlayıp gerisingeri cehenneme gönderiyordu. Ancak bu sefer karşılaşacakları düşman her zamankinden daha güçlü ve dehşet verici olacaktı.

Yakarış Çemberi, Amerika’nın ırkçı geçmişinin suratına atılan bir yumruk.

“Son yıllarda okuduğum en güçlü ve etkileyici spekülatif kurgulardan biri.”
Tochi Onyebuchi

“P. Djèlí Clark istese bile kötü bir kitap yazamaz. Yakarış Çemberi, temelinde çok ciddi bir hikâye anlatsa da müthiş eğlenceli bir kitap.”
Victor LaValle

“Yakarış Çemberi, Amerika’nın kâbus gibi geçmişine balıklamasına bir dalış.”
Annalee Newitz

thumbnail
Önerilen Yazı
İthaki Yayınları – Kapsül Novella Kitaplığı
yakarış çemberi
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 33

Şiddetli Hazlar

Yazar: Chloe Gong
Çevirmen: Emre Sezai Utaş
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 384

Işıltılı Şangay’da Bir Canavar Uyanıyor…

Yıl 1926. Şangay karmaşanın uğultularıyla çalkalanıyor.

İki çete arasındaki kan davası şehrin sokaklarını kırmızıya boyuyor, şehri kaosun elinde çaresiz bırakıyor.

Kanunun üzerinde bir güce sahip olan Kızıl Çete’nin vârisi Juliette Cai tüm bu karmaşanın kalbindedir. Tek rakipleri Beyaz Çiçekler’le aralarındaki mücadele yıllardır sürüyordur ve her hareketin arkasından da Juliette’in ilk aşkı, Beyaz Çiçekler’in vârisi Roma Montagov çıkıyordur.

İki çetenin üyeleri de kendi boğazlarını parçalamaya başladığında herkesin kafası karışır ve şehirde fısıltılar dolaşmaya başlar. İnsanlar delilikten, bir tür hastalıktan ve gölgelerin arasındaki bir canavardan bahsediyordur. Ölümler arttıkça Juliette ve Roma silahlarını, hırslarını, nefretlerini kenara bırakıp birlikte çalışmak zorunda kalır; çünkü eğer bu deliliği durduramazlarsa iki çeteye de yönetebilecekleri bir şehir kalmayacaktır.

şiddetli hazlar
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 34

Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü

Yazar: Stuart Turton
Çevirmen: Özge Onan
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 456

Varlıklı, mazisi karanlık bir ailenin genç ve güzel kızı olan Evelyn Hardcastle bu gece ölecek. Yarın da. Ertesi gün de.

Blackheath Malikânesi’nde bir kutlama için toplanan kalabalık, partinin keyfini çıkarırken Evelyn son nefesini verecek. Tekrar, tekrar ve tekrar. Katilin kim olduğunu bulması gereken ve her gün malikânedeki başka biri olarak uyanan kahramanımız ise kendi ismini dahi hatırlamıyor. Gizem gittikçe karmaşıklaşıyor: Bugün neden ve nasıl sürekli tekrar ediyor? Salgın doktoru kılıklı adam kahramanımıza neden yardım ediyor? Ayakçı ne istiyor? Anna kim? Hardcastle ailesi neler saklıyor?Bu cehennemden kurtulmak mümkün mü?

Stuart Turton, tüm dünyada ilgiyle karşılanan, İngiltere’de iki yüz binden fazla satan ilk romanında tekrarlanan gün fikrini çetrefil bir polisiye hikâyeyle harmanlıyor. Agatha Christie romanlarını ve Bugün Aslında Dündü filmini hatırlatan bu bulmacayı çözerken her hamlede şaşıracaksınız ve oyun hiç beklemediğiniz bir noktada bitecek.

Evelyn Hardcastle bu gece ölecek. Peki yarın?

“Kara bir komedi; akıl yakan ters köşeleri ve inanılmaz tuhaf karakterleriyle, bambaşka bir kapalı oda gizemi.”
Sarah Pinborough

“Baş döndürücü. Orijinalliği kışkırtıcı, dehası ise şeytani. Şimdiye kadar okuduğum hiçbir şeye benzemiyor, hepsinden daha iyi.”
A. J. Finn

“Büyüleyici, bir havai fişek gösterisi gibi sona eriyor.”
The Guardian

fantastik kitap
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 35

Tepedeki Ev

Yazar: Shirley Jackson
Çevirmen: Dost Körpe
Yayınevi: Siren Yayınları
Sayfa Sayısı: 232

Çağdaş edebiyatın en gizemli yazarlarından birinden, Shirley Jackson’dan zamana meydan okuyan bir klasik: Tepedeki Ev. Sıradan hayatların ürkütücü yanlarına yönelik ilgisi, insan ruhunun kuytularına teklifsizce girebilmesi ve okurun zihnini kolayca yönlendirebilmesiyle tanınan Jackson, bu romanda korkunun temeline iniyor, zihnin tekinsiz koridorlarında yürüyor. Yürekteki karanlıklar ile ve en ham haliyle duygular, Shirley Jackson’ın ustaca anlatımıyla Tepedeki Ev’in temellerini atıyor ve insan psikolojisi, başlı başına bir dehşet unsuruna dönüşüyor. Algının tuzakları hafızanın yanıltıcılığıyla, geçmişin gölgeleriyle birleşiyor ve Tepedeki Ev, bu usta yazarın kaleminde adeta diriliyor, okurunu kendi dört duvarı arasına çekiyor.

Stephen King’den Neil Gaiman’a varan pek çok yazara ilham veren Shirley Jackson’ın bugün çağdaş edebiyat klasikleri arasında anılan Tepedeki Ev’i, dehşet ve deliliği anlatıyor.

“Tepedeki Ev’e adım atmak, bir delinin zihnine adım atmak gibi… Ürkmeye başlıyorsunuz.”
Stephen King

thumbnail
Önerilen Yazı
Tepedeki Ev Hayranlarına 5 Kitap Önerisi
tepedeki ev hayranlarına kitap önerileri
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 36

Dokuzuncu Gideon

Yazar: Tamsyn Muir
Çevirmen: M. Boran Evren
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 464

Locus En İyi İlk Roman Ödülü Kazananı
Nebula En İyi Roman Adayı , Hugo En İyi Roman Adayı, Dünya Fantazi En İyi Roman Adayı

İmparator’un ölümbüyücülerine ihtiyacı var. Dokuzuncu Hane’nin ölümbüyücüsü Harrowhark Nonagesimus’un da bir kavalyeye…

Düşmanlık dolu ve kemik erimesinden mustarip rahibelerin, antika hizmetlilerin ve sayısız iskeletin yetiştirdiği Gideon’ın ise bir kılıcı ve açık saçık dergileri dışında hiçbir şeyi yok. Dokuzuncu Hane’deki saçmalıklara ayıracak zamanı da…

Kölelikten hâllice hayatını geride bırakmaya hazır artık.

Ancak cüretkâr kaçış planını uygulamaya koyduğunda çocukluk düşmanı tarafından enselenen Gideon, haneye son bir hizmet karşılığında özgürlüğüne kavuşabileceğini öğrenir. Anlaşılan Dokuzuncu Hane’nin Muhterem Kızı ve olağanüstü kemik cadısı Harrowhark Nonagesimus, İmparator’un her sadık hanesindeki vârisleri davet ettiği ölümcül bir zekâ ve beceri sınavına katılacaktır ve kavalyesi olarak da Gideon’ı yanına almak zorundadır. Bu sınavda başarısız olduğu takdirde ise Dokuzuncu Hane ölecek ve tarihin tozlu sayfalarında kaybolacaktır.

Gerçi bazı şeylerin ölü bırakılması iyidir.

“Okuduğum hiçbir şeye benzemiyor. Muir’in üslubu kırık bir diş kadar keskin ve bir o kadar da rahatsız edici.”
V. E. Schwab

“En son ne zaman bir kitabın beni bu kadar şaşırttığını hatırlamıyorum. Hayret uyandıran, türe meydan okuyan, komik-şiddetli-trajik-korkutucu-heyecan verici bir roman harikası.”
Kiersten White

dokuzuncu gideon
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 37

Ve İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin

Yazar: Max Gladstone, Amal El-Mohtar
Çevirmen: Özlem Altun
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 200

Hugo En İyi Novella Ödülü
Locus En İyi Novella Ödülü
Nebula En İyi Novella Ödülü
BSFA En İyi Kısa Eser Ödülü

Son yılların en çok ses getiren bilimkurgu eserlerinden biri olanVe İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin, zaman yolculuğu kavramına eşi görülmemiş bir yaklaşım getiriyor. Ödüllü yazarlar Amal El-Mohtar ve Max Gladstone’un yarattığı bu evrende birbirine rakip iki zaman ajanı zamanda ve mekânda yolculuk edip tarihi kendi çıkarlarına göre değiştirirken mektuplaşmaya başlıyor. Bu iletişim sonucunda hem zaman hem de mekân önemini yitiriyor.

Ölen bir gezegenin külleri üzerinde Kırmızı, bir mektup buluyor:Okumadan önce yak. İmza: Mavi. Evrendeki en tehlikeli zaman ajanlarından olan iki rakibin yolu işte böyle kesişiyor.

Geçmişleri kanlı, kaderlerini kendi ellerinde tutan bu iki ajanın pek bir ortak noktası yok… yaptıkları işte en iyi, savaşı kazanmak için kararlı ve yalnız olmak dışında.

Bu andan itibaren önlerinde uzanan savaş alanları, fethedilecek zaman çizgileri giderek daha kişisel ve daha tehlikeli bir oyun alanına dönüşüyor. Hem Kırmızı hem de Mavi bu oyunu kazanmakta inatçı. En nihayetinde savaşta önemli olan kazanmaktır, değil mi?

Ve İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin, uzay ve zaman arasında köprü kuran bir başyapıt.

“Bu kitapta yok yok: ihanet ve aşk, şiirsellik ve aksiyon, varoluşsal kriz ve uzay operası macerası. Zaman yolculuğu yapan süper ajanları saymıyorum bile. Gladstone ve El-Mohtar’ın işbirliği âdeta bir havai fişek gösterisi”
Madeline Miller

“Öyle bir kitap ki kurgusunu ve üslubunu mu yoksa dâhiyane fikirlerini ve karakterlerini mi övsem karar veremiyorum.”
Ken Liu

ve i̇şte zaman savaşını böyle kaybedersin
meksika gotiği hayranlarına 14 kitap önerisi 38

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yorumunuzu Bekliyoruz